Senatorul John McCain: Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova şi ţările baltice

Senatorul John
McCain: Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova şi ţările baltice

Senatorul republican John McCain. FOTO: Reuters

Senatorul republican american John McCain a critica reacţia conducerii de la Washington faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina, avertizând că există riscul răspândirii crizei ucrainene în Republica Moldova şi în ţările baltice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu acordat MSNBC, McCain a denunţat atitudinea „ezitantă” a preşedintelui Barack Obama şi l-a criticat dur pe vicepreşedintele Joe Biden

„În opinia mea, preşedintele Obama nu apreciază importanţa rolului de conducere al Statelor Unite pe plan global. Nu apreciază faptul că suntem o naţiune excepţională", a afirmat senatorul american, fost candidat din partea republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din 2008.

„Rolul de conducere nu înseamnă că americanii trebuie să lupte în toate războaiele. Înseamnă asigurarea păcii prin exercitarea puterii, ajutarea popoarelor care luptă pentru libertate”, a adăugat McCain, sugerând oferirea de armament poporului ucrainean, ajutarea Ucrainei în parcursul integrării europene şi oferirea de credite prin intermediul Fondului Monetar Internaţional.

„Problemele din Ucraina se răspândesc în ţările vecine, în Republica Moldova şi în statele baltice„, a subliniat McCain, politician care a realizat de curând după o vizită în regiune, potrivit Mediafax. Totodată, acesta a catalogat zona din partea de est a Europei ca „incertă”.

Senatorul republican a taxat limbajul de lemn al democraţiilor şi ineficienţa acestora, mesajele de avertizare adresate Rusiei fiind sigura modalitate de reacţie.

Declaraţiile lui McCain au fost criticate foarte repede de o parte a presei, dar şi de anumiţi republicani, unul din aceştia fiind congresmanul Gregory Meeks.

Citeşte şi:

John McCain, la Chişinău: „Rusia e o benzinărie condusă de nişte mafioţi, care aspiră să fie o ţară“

Membrii delegaţiei Congresului SUA care se află la Chişinău, din care fac parte senatorii John McCain, Ron Johnson, John Barrasso şi John Joeven au spus că Washington-ul sprijină Moldova şi că pregăteşte un set de măsuri economice şi politice foarte dure contra Rusiei, în cazul în care provocările lansate de preşedintele moscovit Vladimir Putin asupra Ucrainei nu încetează.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: