Controverse iscate în urma unui seminar motivaţional soldat cu picioare arse după ce participanţii au mers pe cărbuni încinşi

Controverse iscate în urma unui seminar motivaţional soldat cu picioare arse după ce participanţii au mers pe cărbuni încinşi

În timpul seminariilor, participanţii au posibilitatea să traverseze un culoar cu cărbuni încinşi FOTO: celestialhealing.blogspot.ro

Un seminar motivaţional, susţinut de Tony Robbins în oraşul american San Jose, s-a soldat cu 21 de persoane arse pe picioare, după ce au traversat un culoar plin cu cărbuni încinşi. Contrar opinilor scepticilor, cei care au suferit arsuri nu par să se plângă de acest lucru.

Mulţi dintre răniţi au suferit arsuri de gradul al II-lea şi al III-lea, dar realizatorii evenimentului au atras atenţia că 6.000 de participanţi au mers pe cărbuni încinşi în acea zi fără să fie vătămaţi.

Oficialii organizaţiei lui Robbins au declarat că mersul pe foc este experimentat în cadrul acestor seminarii de mai bine de 30 de ani şi, de fiecare dată, a existat un personal medical avizat care a supravegheat evenimentul, potrivit relatărilor publicaţiei „The New York Times”.

Cele două variante ale seminarului „încins"

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoştem cu privire la mersul pe foc ţine de lipsa sa totală de magie. Acest aspect poate părea evident, totuşi cei care promovează o asemenea acţiune şi o corelează cu explicaţii mistice, paranormale şi religioase există de mii de ani şi continuă să existe şi astăzi. Un exemplu este Tony Robbins şi seminariile sale intitulate „Unleash the Power Within” („Dezlănţuie puterea interioară”). La unul dintre acestea, susţinut joia trecută, 21 de participanţi au plătit 2.000 de dolari americani pentru a se arde la picioare, comentează publicaţia online io9.com.  

Kim, un participant la seminariile lui Tony Robbins, declară pentru „The Christian Post” că „au fost destule persoane care au suferit arsuri, dar, în mod cert mai mult de 20 de s-au ars destul de rău”. „Organizatorii evenimentului au minimalizat aceste evenimente, fapt  ce m-a făcut să mă simt destul de rău”, a adăugat Kim.

Acesta nu a participat la mersul pe foc, dar a văzut cum oameni care au încercat să treacă de-a lungul culoarului cu cărbuni încinşi au fost trataţi pentru arsuri de gradul al II-lea şi al III-lea, după care au fost duşi la spital.

Entuziasm în rândul celor care au experimentat mersul pe foc

„Este extraordinar ceea ce poate să facă mintea ta, atunci când intri într-o stare potrivită”, „Reflectează asupra puterii din tine însuţi şi apoi concentrează-te doar asupra mersului pe foc”, sunt câteva dintre comentariile unor participanţi la seminariile lui Robbins.

„Mersul pe foc este făcut să ofere participanţilor posibilitatea de a se detaşa de pericol şi de a se concentra asupra puterii lor interioare”, a explicat Sahar Madani, preşedinte al organizaţiei „Diplomatic Ladies Group" din Dubai.

Madina Kaderi, în vârstă de 18 ani, care a mers pe cărbuni încinşi şi a suferit arsuri în timpul seminarului lui Robbins, a declarat că mersul pe foc a fost o experienţă pozitivă şi s-a învinovăţit pe ea pentru arsuri: „M-am speriat şi de aceea m-am ars, dar mă bucur că am trecut prin această experienţă”.

„Transformă vieţile oamenilor într-o singură noapte. Este o metaforă care vorbeşte despre cum să-ţi confrunţi temerile şi să-ţi împlineşti scopurile”, a explicat Carolynn Graves (50 de ani), agent imobiliar în Toronto.

„Faptul că 21 de oameni din 6.000 s-au ars echivalează cu probabilitatea ca un om din 286 să se aleagă cu arsuri de gradul al II-lea şi al III-lea. Prin comparaţie, riscul de a muri într-un accident de maşină este de 1 la 86”, a declarat Charles Horton, instructor în mersul pe foc, publicaţiei online Pr Web.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: