VIDEO Şefa poliţiei din Atlanta a demisionat după ce, vineri, un cetăţean de culoare a fost împuşcat mortal în timpul arestării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa poliţiei din oraşul american Atlanta, Erika Shields, a demisionat după ce un ofiţer de poliţie a rănit mortal un suspect în timpul unei încercări de arestare, a anunţat sâmbătă primarul oraşului, Keisha Bottoms, citată de Reuters şi AFP.

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei, după 20 de ani de activitate", a declarat primarul Keisha Bottoms într-o intervenţie televizată.

Incidentul a avut loc vineri noapte, în Atlanta, capitala statului Georgia. Un cetăţean de culoare pe nume Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia pentru că maşina blocase accesul clienţilor, potrivit unui raport oficial.

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Înregistrarea video de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit. Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un agent, care şi-a utilizat arma rănindu-l".

Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial.

Primăriţa, care a făcut declaraţia după ce mai multe persoane au manifestat în Atlanta în semn de protest faţă de moartea lui Rayshard Brooks, a anunţat şi că agentul de poliţie care l-a împuşcat a fost destituit, relatează Agerpres.

Incidentul de vineri vine în contextul în care numeroase proteste împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări din lume după moartea lui George Floyd, afro-americanul sufocat de un poliţist în Minneapolis.

Departamentul de poliţie din Atlanta a publicat înregistrarea surprinsă de camera corporală a unui ofiţer care a participat la intervenţie, respectiv camera de bord.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite