Secretarul american al Muncii a demisionat în urma scandalului de pedofilie care-l vizează pe miliardarul Jeffrey Epstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Acosta, secretarul american al Muncii FOTO AFP
Alex Acosta, secretarul american al Muncii FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, vineri, că secretarul Departamentului Muncii, Alex Acosta, a demisionat, o mişcare care vine ca urmare a scandalului de pedofilie în care e implicat miliardarul Jeffrey Epstein, transmite CNN.

Trump a declarat că Acosta l-a sunat în această dimineaţă pentru a-şi prezenta demisia şi a precizat că a fost decizia secretarului.

Vorbind alături de Acosta, Trump a afirmat că el a fost „un secretar al Muncii minunat, nu bun” şi a precizat că a făcut „o treabă foarte bună”.

Membrii democraţi ai Congresului au cerut marţi demisia lui Alexander Acosta, în urma unor îngrijorări privind felul în care a gestionat fostul procuror federal cazul omului de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minori.

Procuror general în Florida în 2008, Acosta a negociat la acea vreme un acord judiciar cu avocaţii lui Epstein în cazul primului proces deschis împotriva miliardarului pentru acuzaţii de abuzuri sexuale. Epstein a pledat vinovat în schimbul unei pedepse de 13 luni de închisoare cu executare, dar şi-a petrecut 16 ore pe zi în libertate în toată această perioadă.

Arestat sâmbătă pe aeroportul Teterboro, statul New Jersey, la întoarcerea din Paris, Jeffrey Epstein a fost adus luni în faţa unui tribunal din cartierul newyorkez Manhattan şi inculpat pentru trafic sexual cu minore. Investitorul în vârstă de 66 de ani este acuzat că a „exploatat şi abuzat sexual“ zeci de minore între 2002 şi 2005 în casele sale din New York şi Palm Beach, statul Florida. Unele dintre victime aveau doar 14 ani.

Potrivit rechizitoriului, Epstein a „ademenit şi recrutat minore în scopuri sexuale şi i-a determinat şi pe alţii să o facă“ pentru el. Fetele veneau pentru a oferi masaje nud în schimbul a câteva sute de dolari, dar sfârşeau ca victime ale unor abuzuri sexuale. Miliardarul ştia că ele aveau sub 18 ani, deoarece „în anumite cazuri victimele şi-au spus vârsta“, afirmă procurorii. „A creat o vastă reţea de trafic sexual cu minore“, subliniază ei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite