Se dă startul pentru Loteria Vizelor SUA 2020

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
DV2020

Miercuri, 3 octombrie 2018, ora 19:00, se dă startul pentru Loteria Vizelor 2020. Cei care visează la un nou început în America îşi pot trimite aplicaţiile pentru Loteria Vizelor (Diversity Lottery) pană marţi, 6 noiembrie 2018, ora 19:00.

Pentru înscrierea în program, aplicanţii sunt invitaţi să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare menţionate mai sus, unde vor găsi formularul de participare (E-DV) şi toate informaţiile necesare. 

După cum v-am obişnuit în fiecare an, vă oferim câteva sfaturi pentru o înregistrare de succes la Loteria Vizelor:

Înregistraţi-vă în program cât mai repede. Din cauza fluxului mare de aplicanţi, pagina online dedicată se poate bloca. Înregistrările trebuie transmise electronic în perioada 3 Octombrie 2018-6 Noiembrie 2018, ora 19 p.m. (GMT-4).    

Completarea mai multor aplicaţii poate duce la descalificare.  Departamentul de Stat are la dispozitie o tehnologie avansată pentru detectarea înregistrărilor multiple şi va descalifica participanţii care fac acest lucru. 

Aplicaţi doar online. Pagina oficială autorizată pentru transmiterea aplicaţiei de înregistrare electronică Diversity este: dvlottery.state.gov

Participarea la programul DV nu implica niciun cost. Înscrierea în programul Loteria Vizelor este complet gratuita.

Citiţi cu atenţie instrucţiunile.  Acestea se găsesc în limba engleză pe site-ul Departamentului de Stat.

Formularul de participare trebuie completat de către fiecare aplicant în parte. Nu apelaţi la ajutorul unei terţe părţi, contra-cost, al “consultantilor sau agenţilor de viza“. Completaţi cu atenţie cererea, doar cu informaţii adevărate, răspunzând la toate întrebările.  La finalul formularului, salvaţi pagina de confirmare şi numărul unic de înregistrare. Nu ascundeţi informaţii legate de studii sau familie.  Doar o singură greşeală poate fi interpretată ca fraudă şi încercare de ascundere a adevărului, ducând la refuz atât în cadrul Loteriei, cât şi în viitoarele aplicaţii de viză. Omiterea înregistrării soţului/soţiei eligibil/e, chiar dacă intenţionaţi să divorţaţi, va conduce la descalificarea solicitantului principal şi la refuzul eliberării vizelor tuturor persoanelor în momentul interviului de viză. De asemenea, omiterea înregistrării tuturor copiilor care sunt eligibili va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor pentru toti aplicantii.

Cazierul. Persoanele care au menţiuni în cazier trebuie să se intereseze in avans pentru obţinerea unor derogări (care durează între 6 luni şi 1 an), altfel isi pierd dreptul de a emigra în Statele Unite. Mulţi dintre cei care au mai fost în SUA şi au încălcat legile din domeniul imigrărilor vor avea nevoie, de asemenea, de derogare.  

Cum aflaţi dacă vă număraţi printre fericiţii câştigători.  Rezultatul îl puteţi afla folosind numărul de confirmare salvat atunci când aţi trimis aplicaţia pe site-ul Departamentului de Stat, începând cu data de 7 mai 2019, pe Entrant Status Check la adresa de internet dvlottery.state.gov.

Departamentul de Stat nu va trimite scrisori de notificare prin postă sau pe e-mail sa va anunţe ca aţi fost selectaţi. Prin urmare, trataţi cu neîncredere orice e-mail sau o scrisoare care vă anuntă că sunteţi selecţionaţi şi, mai mult, prin care vi se cere să trimiteţi o sumă de bani pentru a procesarea aplicaţiei. 

Mult succes!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite