Se ridică restricţiile de călătorie în SUA pentru cei vaccinaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA

Conform ultimelor comunicate oficiale ale Casei Albe, începând din data de 8 noiembrie se vor impune noi reguli pentru accesul în Statele Unite ale Americii. Noile reglementări vin în contextul emiterii de către CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a trei ordine care implementează o proclamaţie a Preşedintelui SUA.

Noile condiţii de călătorie vor permite cetăţenilor străini complet vaccinaţi să intre în Statele Unite, şi vor anula interdicţiile care au fost în vigoare la începutul pandemiei, ceea ce înseamnă că inclusiv cetăţenii străini vaccinaţi din ţările care au fost supuse interdicţiilor pe perioada pandemiei ca de exmplu China, Iran, ţările membre ale spaţiului Schengen, Regatul Unit, Irlanda, Brazilia, Africa de Sud şi India vor putea călători în SUA.

Măsurile vor fi aplicate atât la punctele terestre de trecere a frontierei cât şi pentru călătoriile pe calea aerului.

Una dintre noile norme anunţate este obligativitatea prezentării unui test Covid-19 negativ şi de către persoanele vaccinate cu schema completă. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 3 zile înainte de îmbarcarea în aeronava. Obligativitatea se aplică tuturor călătorilor, indiferent de cetăţenia acestora, inclusiv cetatenilor şi rezidenţilor SUA. Trebuie specificat că testul negativ efectuat cu 3 zile anterior zborului este luat în considerare doar pentru persoanele care prezintă dovada vaccinării complete, indiferent de cetăţenie.

Vaccinul folosit pentru imunizare trebuie să fie unul dintre cele aprobate sau autorizate pentru folosirea de urgenţă de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii  respectiv vaccinurile furnizate de Pfizer, Moderna, Johnson and Johnson şi Astra-Zeneca.

Recent, CDC a modificat definiţia schemei complete de vaccinare, astfel că în prezent sunt luate în considerare şi aşa-zisele "vaccinuri mixte" cu referire la situaţia în care prima doză de vaccin este de la un producător iar dozele de rapel au fost efectuate cu un alt tip de vaccin dintre cele aprobate.

Vor fi exceptaţi de la obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare copiii sub 2 ani dar şi cei cu vârste între 2 şi 18 ani dacă vor călători cu un adult vaccinat cu schema completa. Atât copilul cât şi adultul însoţitor pot arăta teste Covid negative efectuate cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

Toţi pasagerii zborurilor către Statele Unite vor trebui să pună la dispoziţia reprezentanţilor liniilor aeriene datele de contact solicitate, înainte de îmbarcarea în avion, în scopul unei mai bune coordonări între companiile de transport aerian şi autorităţi, în eforturile de combatere a pandemiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite