"Să nu sărutaţi broscuţele" cum se face în filme, avertizează veterinarii

Broasca

Asociaţia veterinarilor americani (AVMA) a avertizat vineri populaţia "să nu sărute broscuţele", odată cu apariţia pe ecrane a ultimei producţii Disney "Prinţesa şi Broscuţa", veterinarii subliniind că batracienii sunt recunoscuţi purtători de salmonela, notează Agenţia franceză de ştiri France Presse (AFP).

Ştiri pe aceeaşi temă

"Asemeni tuturor amfibienilor şi reptilelor, broaştele pot fi pentru om o sursă de infectare cu salmonela", subliniază Asociaţia într-un comunicat.

"Amintim publicului că o manifestare nepotrivită faţă de un batracian, un sărut în special, poate duce la o boală gravă", adaugă veterinarii. Centrele de control ale bolilor au făcut cunoscut recent că broaştele au provocat anul acesta 48 de cazuri de infectare cu salmonela în 25 de state americane.

Salmonela este o bacterie care provoacă infecţii intestinale grave la om, numite salmoneloze, şi care se transmit în general prin consumarea unor alimente contaminate cu materii fecale de animale, mai spune AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările