S-a dat startul la Programul de Loterie a Vizelor pentru SUA: 10 sfaturi pentru a avea o solicitare de succes

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Green Card

Programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. este administrat anual de Departamentul de Stat.  Pentru anul fiscal 2017, vor fi disponibile 50.000 de vize DV (“diversity visas”) pentru cei care doresc un nou inceput in SUA.

Mai jos va oferim 10 sfaturi pentru a avea o solicitare de succes:

  • Aplicati cat mai repede.  Cererea foarte mare poate cauza intarzieri la conectarea online, daca aplicati in ultimul moment. Inregistrările trebuie transmise electronic in perioada 1 Octombrie 2015 - 3 Noiembrie 2015, ora 12 p.m. (GMT-4).  
  • Nu completati mai multe aplicatii. Departamentul de Stat foloseste o tehnologie sofisticata pentru a detecta inregistrarile multiple si va descalifica participantii gasiti cu mai multe inregistrari.
  • Aplicati Online.  Singurul loc autorizat pentru trimiterea aplicatiei de Inregistrare Electronica Diversity este: www.dvlottery.state.gov.
  • Cititi cu atentie Instructiunile.  Instructiunile detaliate se pot gasi in limba romana pe site-ul Departamentului de Stat.  Aici aveti link-ul: http://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_Romanian.pdf.
  • Participarea la programul DV este gratuita. Nu platiti nicaieri vreo taxa de participare. Vizionati un mesaj de atentionare din partea Ambasadei SUA: https://www.youtube.com/watch?v=xOHIgHhGexs.
  • Completati singuri formularul de participare.  Nu apelati la ajutorul vreunui “consultant de viza,” “agent de viza,” sau alt intermediar care sa va ajute.  Daca, totusi, va ajuta cineva, trebuie sa fiti prezenti atunci cand se completeaza cererea, pentru a putea da raspunsurile corecte la intrebari si a obtine pagina de confirmare si numarul unic de inregistrare.
  • Completati cu atentie si nu ascundeti informatii legate de studii sau familie.  Daca faceti o singură greseala, poate fi interpretat ca ati incercat sa mintiti. Toate neconcordanţele, voite sau involuntare, pot fi considerate fraude şi atrag neacordarea vizei, atat în cadrul Loteriei, cat şi pe viitor.  Omiterea inregistrarii sotului/sotiei eligibil/e, chiar daca intentionati sa divortati, va conduce la descalificarea solicitantului principal şi la refuzul eliberării vizelor tuturor persoanelor in momentul interviului de viză. De asemenea, omiterea inregistrării tuturor copiilor care sunt eligibili va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor tuturor persoanelor solicitante, la data interviului de viză.
  • Probleme legate de cazier.  Persoanele care au mentiuni in cazier trebuie sa se intereseze din timp pentru obtinerea unor derogari (care dureaza intre 6 luni si 1 an), altfel pierd dreptul de a pleca in Statele Unite. Multi dintre cei care au mai fost in SUA si au incalcat legile din domeniul imigrarilor vor avea nevoie, de asemenea, de derogare.
  • Cum afli daca ai castigat.  Rezultatul il puteti afla folosind numarul de confirmare primit la trimiterea aplicatiei pe site-ul Departamentului de Stat. Aici aveti linkul.   Departamentul de Stat nu va expedia scrisori de notificare prin poştă sau pe e-mail. Asadar, nu dati crezare daca veti primi totusi un e-mail sau o scrisoare care va anunţă că sunteti selectionati si, mai mult, prin care vi se cere sa trimiteti o suma oarecare de bani pentru a vi se procesa aplicatia.  Departamentul de Stat nu solicita să trimiteti bani prin posta sau prin alte modalitati de transfer electronic.
  • Castigarea Loteriei implica mutarea efectiva in SUA. Dupa obtinerea Green Card-ului, aveti obligatia sa petreceti anual cel putin 6 luni pe teritoriul SUA, intrucat riscati sa pierdeti rezidenta.  

Mult succes!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite