VIDEO O jurnalistă americană demisionează în direct de la Russia Today, în semn de protest faţă de „spălarea” acţiunilor lui Putin

VIDEO O jurnalistă americană demisionează în direct de la Russia Today, în semn de protest faţă de „spălarea” acţiunilor lui Putin

Captură Russia Today

O jurnalistă de origine americană, angajată a postului Russia Today America (RT) a decis să demisioneze în direct, miercuri, în semn de protest faţă de acţiunile politice ale Moscovei în privinţa Ucrainei, precum şi faţă de modul de relatare a acestui subiect în cadrul televiziunii sale, informează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarista Liz Wahl a mărturisit astfel telespectatorilor săi că nu poate lucra într-o televiziune finanţată de guvernul de la Kremlin care spală imaginea acţiunilor lui Vladimir Putin în conflictul din Ucraina.

„Nu pot să fac parte dintr-o reţea finanţată de guvernul rus care spală acţiunile lui Putin. Sunt mândră că sunt din America şi cred în informarea corectă, de aceea, după acest buletin de ştiri, voi demisiona”, a spus Liz Wah, precizând că este nepoata unor emigranţi ajunşi în Ucraina în timpul epocii sovietice.

RT este o reţea de televziune din Rusia care transmite în limbile engleză, spaniolă şi arabă programele sale în întreaga lume. RT deţine un sediu inclusiv la Washington.

Într-un comunicat de presă, RT a denunţat atitudinea ziaristei Liz Wahl ca fiind un simplu gest de auto-promovare. „Atunci când un jurnalist nu este de acord cu politica editorială a postului are dreptul să discute cu editorul său, iar dacă nu poate ajunge la un numitor comun, are şi dreptul de a demisiona. Însă atunci când cineva creează un spectacol dintr-o demisie putem vorbim doar despre un gest de auto-promovare”, a anunţat RT.


Citeşte şi:

Rusia şi SUA nu s-au înţeles la cina din Paris. Barack Obama şi David Cameron denunţă situaţia „inacceptabilă” din Ucraina

După ce şefii diplomaţiei din Rusia şi Statele Unite nu au reuşit să ajungă la un acord miercuri, la Paris, în legătură cu situaţia din Ucraina, preşedintele american, Barack Obama, şi premierul Marii Britanii, David Cameron, au apreciat că situaţia actuală este una „inacceptabilă”, transmite AFP.

NATO sporeşte cooperarea cu Ucraina în detrimentul celei cu Rusia

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) a anunţat, miercuri seară, că va intensifica procesul de cooperare cu Ucraina, însă va suspenda câteva iniţiative comune cu Federaţia Rusă, în contextul crizei din Crimeea, informează AFP.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările