Rudy Giuliani susţine că Trump nu a colaborat cu Rusia, dar este posibil ca persoane din echipa sa de campanie să fi făcut acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american, a declarat că ar fi putut să aibă loc o colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi, dar dacă s-a întâmplat, miliardarul nu a fost implicat, scrie Politico.

„Nu am spus niciodată că nu a avut loc o colaborare între echipa de campanie sau cu persoane din echipă”, a declarat Giuliani într-un interviu acordat prezentatorului CNN, Chris Cuomo.

Giuliani a adăugat că Trump nu a declarat niciodată că nu a existat o colaborare deloc, el doar precizând că nu a contribuit la eforturile ruşilor de a se amesteca în alegeri.

„Mi-aţi redat greşit poziţia. Nu am spus niciodată că nu a existat o colaborare între echipa din campanie sau între anumite persoane din echipă”, a afirmat Giuliani înainte să fie întrerupt.

Trump a afirmat în numeroase rânduri că nu a existat „nicio colaborare” şi că oficiali importanţi din echipa sa de campanie au negat acuzaţiile.

Fost primar al New York-ului, Giuliani a fost tot mai prezent în ultima perioadă la televiziuni din poziţia de avocat al lui Trump, făcând declaraţii care complică mesajele transmise de Trump şi de Casa Albă.

Însă afirmaţiile lui Giuliani de miercuri par să fie în linie cu cele făcute de preşedinte şi de aliaţii săi când au încercat să explice plata de 130.000 de dolari acordată actriţei porno Stormy Daniels, cea care a acceptat bani pentru a nu face publică aventura sa cu Trump înainte de alegerile din 2016.

Iniţial, Trump a negat că ar şti de această plată; ulterior, Giuliani a declarat că Trump i-a dat banii înapoi lui Cohen, avocatul său care ar fi fost intermediarul; apoi Giuliani a argumentat că banii nu au avut legătură cu campania iar recent, după ce Giuliani a fost pus sub acuzare pentru încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor, Giuliani a afirmat că plata către Daniels nu are cum să fie ilegală.

Similar, Trump a negat iniţial colaborarea cu Rusia; după ce au apărut informaţii conform cărora oficiali importanţi ai campaniei s-au întâlnit cu un avocat care avea legături cu Kremlinul la Trump Tower, Trump şi fiul său, Donald Trump Jr, prezent la acea întâlnire, au argumentat că întâlnirea a fost în legătură cu politica privind adopţiile. Când au apărut noi informaţii conform cărora întâlnirea a avut loc de fapt pentru a găsi informaţii despre Hillary Clinton, a fost argumentat că orice echipă de campanie ar fi organizat o astfel de întâlnire. Într-un final, Giuliani a argumentat că dacă colaborarea ar fi avut loc, „nu este o infracţiune” iar miercuri Giuliani a precizat că este posibil să fi avut loc o colaborare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite