Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, condamnat la 40 de luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Stone ajunge la tribunal împreună cu soţia sa pentru pronunţarea sentinţei FOTO EPA-EFE
Roger Stone ajunge la tribunal împreună cu soţia sa pentru pronunţarea sentinţei FOTO EPA-EFE

Judecătoarea  Amy Berman Jackson care cu o zi în urmă a respins cererea avocaţilor lui Roger Stone de amânare a pronunţării sentinţei l-a condamnat pe fostul aliat al preşedintelui american Donald Trump la 40 de luni de închisoare, relatează CNN.

Fostul consilier al lui Donald Trump a fost acuzat anul trecut între altele că a minţit Congresul, a corupt martori şi a obstrucţionat ancheta cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Roger Stone nu s-a adresat curţii. Judecătoarea a menţionat ca „inacceptabilă” imaginea postată de acesta pe o reţea de socializare cu o armă îndreptată asupra unui judecător.

„Stone nu a fost judecat pentru că l-a susţinut pe preşedinte, ci pentru că l-a acoperit”, a spus judecătoarea Amy Berman Jackson.

Judecătoarea a subliniat faptul că Stone a presat martori precum Randy Credico să nu depună mărturie – Stone a afirmat că acesta a fost singurul său intermediar.

În 2018 l-a ameninţat pe Credico numindu-l şobolan, spunând că avocaţii săi îl vor face bucăţi şi că îi va ucide câinele.

„Toate declaraţiile astea au fost false. De asta a fost pus sub acuzare, nu pentru activităţile sale politice. Ideea că acest caz rămâne în picioare sau cade în funcţie de dovedirea amestecului Rusiei sau a atacului informatic al Rusiei este de asemenea una falsă”.

În cadrul audierilor a reieşit că Stone a minţit de cinci ori sub jurământ, inclusiv în legătură cu conversaţiile avute cu oficiali din echipa de campanile a lui Trump şi cu un presupus „intermediar” cu WikiLeaks. În aceeaşi periodă Rusia ataca informatic Comitetul Naţional Democrat.

Procurorii ceruseră o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 9 ani de închisoare, însă procurorul special William Barr a retras recomandarea la câteva ore după ce Trump a scris pe Twitter că este mult prea aspră, intervenţie care a dus la demisia celor patru procurori de caz.

Azi unul dintre noii procurorii desemnaţi a declarat că Departamentul de Justiţie susţine memorandumul iniţial cu privire la condamnare argumentând că „instanţa ar trebui să acorde o perioadă substanţială de încarcerare” în cazul lui Roger Stone.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite