Robert Durst, milionarul american acuzat de crimă, a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Robert Durst, milionarul american acuzat de crimă, a fost condamnat la închisoare pe viaţă

FOTO: AFP

Moştenitorul imobiliar american Robert Durst, subiectul seriei documentare HBO „The Jinx”, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea celui mai bun prieten al său, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Durst a fost găsit vinovat de uciderea lui Susan Berman în 2000, pentru a o împiedica din a vorbi cu poliţia despre dispariţia soţiei sale. Susan Berman, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills. Poliţia crede că Durst a ucis alţi doi oameni.
 
Procurorii l-au numit pe Durst, 78 de ani, un „psihopat narcisist” când s-a prezentat la tribunalul din Los Angeles pentru condamnare. Durst a negat uciderea prietenului său.
 
Sentinţa sa pentru crimă de gradul I exclude orice posibilitate de eliberare condiţionată, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, Robert Durst va fi în închisoare până la finalul vieţii, scrie BBC.
 
Durst este un membru înstrăinat al uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice dinastii imobiliare din New York. Fratele său Douglas Durst, care a depus mărturie la proces, a declarat instanţei: „(Robert) ar vrea să mă ucidă”.
 
Susan Berman era scriitoare de literatură poliţistă şi fiica unui mafiot din Las Vegas. Ea activa ca purtătoare de cuvânt a lui Durst, când acesta a devenit suspect al dispariţiei soţiei sale.
 
Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că este moartă. Procurorii din New York iau în considerare introducerea unor noi acuzaţii împotriva lui Robert Durst în cazul ei, potrivit presei americane.
 
Aceştia susţin că Durst a ucis de fapt trei persoane - al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care a descoperit identitatea lui Durst în 2001, în timp ce acesta se ascundea în Texas şi pretindea că este o femeie mută. Durst a fost achitat de uciderea lui Morris Black, susţinând că l-a ucis pe motiv de autoapărare.
 
La sfârşitul serialului „The Jinx”, Durst poate fi auzit spunând: "Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur." Cu câteva ore înainte ca ultimul episod difuzat, în martie 2015, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru asasinarea doamnei Berman. Clipul de la finalul serialului a fost difuzat pentru juraţi în timpul procesului. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările