Rezultate alegeri SUA 2016. Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillay Clinton
Hillay Clinton

Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea într-o conversaţie telefonică cu Donald Trump.  Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite după ce a obţinut voturile 278 de electori din 270 cât avea nevoie. Miliardarul a câştigat atât votul popular cât şi pe cel din Colegiul Electoral.

Democrata Hillary Clinton l-a sunat miercuri dimineaţă pe rivalul ei republican, recunoscându-şi înfrângerea în alegerile prezidenţiale şi felicitându-l pe acesta pentru victoria în cursa pentru Casa Albă, transmite CNN.

În discursul pentru acceptatrea victoriei, Donald Trump,  a spus: „Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai am primit un apel de la secretarul de stat Hillary Clinton. Ne-a feliciat pe toţi şi eu am felicitat-o pentru o campanie pregatită. Hillary a muncit extrem de mult. Acum a sosit momentul să vindecam rănile. A sosit momentul că noi toţi să ne unim şi să fim un popor unit.Vă fac o promisiune că eu voi fi preşedintele fiecărui cetăţean american.(...)

Pentru cei care au ales să nu mă sprijine şi sunt destui, va cer ajutorul să putem lucra împreună. Campania noastră a fost o mişcare minunată alcătuită din oameni care muncesc din greu şi care îşi doresc un viitor.(...)

Dorim să servim poporul. Vom lucra împreună şi vom începe sarcina urgentă de a reînnoi visul americam. Mi-am petrecut întreaga viaţă uitându-mă la potentialul oamenilor care nu a fost niciodata atins, asta este ceea ce vreau să fac cu ţara noastră, fiecare american va avea oportunitatea să îşi îndeplinească visul. Pentru acei oameni care au fost uitaţi, nu vor mai fi. Vom reconstrui spitalele, infrastructura. Vom da de lucru milioanelor de oameni care se vor angaja în această construcţie. Vomă avea grija de minunaţii veterani.(..)

Voi ajuta potenţialul creativ al oamenilor. Ne vom dubla ritmul de creştere şi vom avea cea mai puternică enconomie din lume. vom avea realţii foarte bune cu toţi cei care vor dori să lucreze cu noi.(...)

 Deşi vom pune interesele Americii pe primul loc, vom căuta o punte nu ostilităţi.(...)

În primul rând vreau să mulţumesc părintilor mei, care ştiu că mă privesc de sus, surorilor mele, fratelui mei Robert, soţiei mele, copiilor.(...) 

 Campania s-a terminat, dar munca noastră în această mişcare abia începe. Vom avea un rezultat care vă va mulţumi. Iubesc acestă tară

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite