Rezultate alegeri SUA 2016. Deznodământul prezidenţialelor scoate oamenii în stradă în California şi Oregon

Rezultate alegeri SUA 2016. Deznodământul prezidenţialelor scoate oamenii în stradă în California şi Oregon

Studenţii au ieşit în stradă la Los Angeles Foto: Captură video Twitter @tannerbwalters

Alegerea republicanului Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite a scos miercuri sute de oameni în stradă în mai multe oraşe din California şi din Oregon. Demonstraţiile au avut loc în special în campusurile unor universităţi, relatează presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

La scurt timp după ce Trump şi-a susţinut, la New York, discursul de învingător, un grup de oameni a început să mărşăluiască în apropiere de campusul Universităţii Santa Barbara, iar unii dintre demonstranţi strigau „Nu preşedintele meu“. Cel puţin unul dintre participanţi - un student - avea la el un steag al Mexicului, relatează „Los Angeles Times“. 
 
De asemenea, aproximativ 500 de studenţi au demonstrat în campusul La Jolla al Universităţii San Diego, strigând „F--- Donald Trump“.
 
La Los Angeles, sute de tineri au participat la o demonstraţie într-un campus al UCLA.
 
Demonstraţii au avut loc şi în statul Oregon - la Eugene şi Portland. Studenţii au ieşit din camerele căminelor şi au demonstrant în campus, strigând „F--- Trump“, la scurt timp după anunţarea rezultatului alegerilor, relatează rt.com.

Proteste în Oregon Foto: Captură rt.com
 
La Portland, sute de de protestatari - dintre care mulţi studenţi - au blocat traficul şi au strigat „Ale cui străzi? Ale noastre!“ Unul dintre demonstranţi a dat foc unui steag al Statelor Unite.
 
 
În statele California şi Oregon, rezultatul votului a fost în favoarea democratei Hillary Clinton.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările