Reuters: SUA avertizează producătorii de cipuri despre posibile restricţii la exporturile către Rusia

Reuters: SUA avertizează producătorii de cipuri despre posibile restricţii la exporturile către Rusia

Foto: Shutterstock / Rusia ar putea avea blocat accesul la stocurile globale de semiconductori.

Moscova ar putea face obiectul unor restricţii care vizează blocarea accesului ţării la stocurile globale de semiconductori, notează agenţia.

Casa Albă a avertizat companiile americane de cipuri că, dacă situaţia din jurul Ucrainei escaladează, pot fi introduse noi restricţii la export împotriva Federaţiei Ruse, inclusiv cele care vizează blocarea accesului ţării la stocurile globale de semiconductori, a transmis miercuri Reuters.

Discuţia corespunzătoare dintre oficialii Consiliului de Securitate Naţională (NSC) al Casei Albe şi reprezentanţii Asociaţiei Americane a Industriei Semiconductorilor a avut loc vinerea trecută. Potrivit Reuters, în timpul conversaţiei, reprezentanţilor industriei li s-a cerut să fie pregătiţi pentru măsuri fără precedent împotriva Moscovei în cazul unei escaladări a situaţiei în jurul Ucrainei.
„Consiliul Naţional de Securitate a indicat că administraţia ia în considerare în mod activ toate opţiunile”, a spus agenţia într-un e-mail primit de şeful asociaţiei producătorilor de semiconductori, care a fost trimis membrilor asociaţiei în urma conversaţiei.
„Am precizat foarte clar că SUA, împreună cu aliaţi şi parteneri, iau în considerare o serie de opţiuni în cazul unei noi invazii ruseşti a Ucrainei”, a declarat Casa Albă pentru Reuters. Aceştia au remarcat că potenţialele măsuri vizează „să provoace daune grave economiei ruse”. În acelaşi timp, Casa Albă a refuzat să confirme faptul unei conversaţii între oficialii administraţiei şi reprezentanţii asociaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările