Republicanii fac front comun şi cer democraţilor amânarea procesului de impeachment al lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitch McConnell FOTO EPA-EFE
Mitch McConnell FOTO EPA-EFE

Senatorii republicani solicită democraţilor o amânare a procesului de impeachment care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, motivând că acesta ar trebui să aibă suficient timp pentru a-şi pregăti apărarea şi a avea parte de un proces corect.

Aceştia cer liderului majorităţii democrate a Senatului, Chuck Schumer, să fie de acord cu amânarea trimiterii spre judecare în Senat a articolului unic al procedurii de destituire, şi anume „incitare la insurecţie”, până la 28 ianuarie.

Cel care a făcut apel la democraţi a fost liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell.

Dacă democraţii vor face această concesie, Trump va avea două săptămâni, până la 11 februarie, în care să-şi pregătească şi să-şi prezinte apărarea, urmând ca audierile să demareze la mijlocul lunii februarie.

„Senatorii republicani sunt puternic uniţi de principiul că instituţia Senatului, biroul prezidenţial şi fostul preşedinte Trump merită cu toţii un proces complet şi corect care să-i respecte nu numai drepturile, ci şi problemele serioase de natură factuală, juridică şi constituţională care se află în joc”, a transmis într-un comunicat McConnell.

Potrivit senatorului Lindsey Graham, Donald Trump l-a angajat pe avocatul Butch Bowers din Carolina de Sud, un avocat experimentat în cazuri de impeachment, etică, proceduri electorale,  care a apărat mai mulţi guvernatori acuzaţi în Senat pentru diverse încălcări ale eticii profesionale.

Bowers face parte din Garda Naţională Aeriană a Carolinei de Sud şi are grad de colonel. Acesta a fost avocat în cadrul Departamentului de Justiţie în timpul mandatului lui George W. Bush.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite