Republicanii din Camera Reprezentanţilor spun că nu găsesc nicio conexiune între Trump şi Rusia în contextul alegerilor

Republicanii din Camera Reprezentanţilor spun că nu găsesc nicio conexiune între Trump şi Rusia în contextul alegerilor

Vladimir Putin si Donald Trump FOTO AFP

Republicanii din Comisia pentru servicii secrete a Camerei Reprezentanţilor au anunţat luni că nu au găsit nicio dovadă că ar fi existat o colaborare între campania lui Trump şi Kremlin în cadrul alegerilor prezidenţiale americane din 2016, scrie BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concluzia republicanilor contrazice ancheta serviciilor secrete americane, care a constatat anul trecut că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale de anul trecut, din Statele Unite, pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige.

Mike Conaway, cel care conduce ancheta penală, a spus că membrii Comitetului pentru servicii de informaţii al Camerei Reprezentanţilor sunt de acord cu serviciile americane de informaţii, că Rusia a intervenit în alegerile americane, dar a precizat că republicanii nu au găsit nicio dovadă care să ateste că amestecul a influenţat rezultatul câştigător al lui Trump. 

„Concluzia este că ruşii au luat măsuri împotriva alegerilor noastre din 2016 şi credem că vor face acest lucru în continuare. Nu am găsit vreo dovadă că Trump sau campania lui ar fi colaborat cu ruşii”, a menţionat Conaway. 

Donald Trump, care a negat orice vină, a scris pe Twitter despre concluziile republicanilor.

„Nu au fost niciodată probleme de coordonare între campania Trump şi Rusia, pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016“, a precizat Trump.

Democraţii care fac parte din comitet sunt aşteptaţi să facă public propriul raport.

Adam Schiff, democratul cu cel mai înalt rang în comitet, a numit investigaţia ca fiind „fundamental incompletă”.

„Prin faptul că şi-a încheiat rolul de supraveghere în singura investigaţie autorizată în Camera Reprezentanţilor, majoritatea a ales să pună pe primul loc interesele lor de a-l proteja pe preşedinte în loc să protejeze ţara iar istoria îi va judeca dur”, a spus Schiff.

citeste totul despre: