Războiul oraşului New York cu şobolanii. Primăria a găsit soluţia – va îneca animalele în alcool

Războiul oraşului New York cu şobolanii. Primăria a găsit soluţia – va îneca animalele în alcool

Aparatul cu care primăria New York va lupta împotriva şobolanilor, foto AFP/Angela Weiss

În cadrul unei conferinţe de presă, Eric Adams, administratorul zonei Brooklyn, a prezentat o nouă invenţie care ar putea rezolva problema istorică a oraşului New York cu invaziile de şobolani, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

După o serie de teste care s-au dovedit a fi un succes, angajaţii primăriei vor împânzi cartierele care suferă cel mai mult de pe urma şobolanilor cu un aparat care momeşte animalele cu mâncare şi, ulterior, le îneacă în alcool. Aparatul, numit Ekomille, este creat de compania Rat Trap Inc. şi promite rezolvarea unei probleme istorice a oraşului. 
 
”Alcoolul îi ameţeşte şi, ulterior, aceştia se îneacă”, a explicat Anthony Giaquinto, preşedintele companiei, logica simplă din spatele invenţiei, conform AFP. Şobolani urcă pe o scară pentru a ajunge la momeală, iar un senzor deschide o trapă care-i aruncă într-un bazin cu o substanţa alcoolică.  ”Soluţia naturală, non-toxică din bazin îi lasă inconştienţi aproape imediat”, a mai spus Giaquinto.
 
Conferinţa de presa în care a fost prezentată invenţia a oferit şi o demonstraţiei clară a modului de funcţionare, un angajat al primăriei prezentând un astfel de bazin plin de şobolani morţi. (foto AFP/Angela Weiss)
 
Chiar dacă un studiu din 2014 a infirmat legenda urbană conform căreia New York are mai mulţi şobolani decât locuitori, arătând că numărul lor nu depăşeşte 2 milioane, problema este una importantă, dar care, până acum, a rezistat încercărilor primăriei de a o contracara. Scepticismul cu care a fost primită nouă invenţie promovată de primărie vine pe fondul mai multor decenii de soluţii îndelung lăudate de administraţie, dar care nu au avut vreun efect. În 2017, de exemplu, primarul Bill de Blasio a prezentat un proiect în valoare de 32 de milioane de dolari care urmărea eradicarea completă a şobolanilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: