Război în Partidul Republican între aripa pro-Trump şi cea moderată. Fostul preşedinte vrea să candideze la prezidenţialele din 2024

Război în Partidul Republican între aripa pro-Trump şi cea moderată. Fostul preşedinte vrea să candideze la prezidenţialele din 2024

Liz Cheney, un critic acerb al lui Donald Trump, care a votat pentru cea de-a doua punere sub acuzare a acestuia în Congres.

În Partidul Republican se duce o luptă la vârf între elemente fidele fostului preşedinte Donald Trump şi cei care i se opun şi neagă că alegerile prezidenţiale ar fi fost furate, cum susţine Trump.Fostul preşedinte american a sugerat iar, marţi, va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, precizând că va face anunţul candidaturii „la momentul potrivit”, informează publicaţia „The Hill”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între aceştia din urma, un rol important îl joacă numarul trei din ierarhia republicană din Camera Reprezentanţilor, Liz Cheney, un critic acerb al lui Donald Trump, care a votat pentru cea de-a doua punere sub acuzare a acestuia în Congres.
 
Liderul minorităţii republicane din Cameră, Kevin McCarthy a fost surprins de un microfon, aflat în apropiere, spunând că Cheney ar fi „pierdut încrederea” lui. El a continuat „Mi-a ajuns … Mi-a ajuns cu ea. Mi-am pierdut încrederea. Cineva trebuie să depună o moţiune de cenzură şi presupun că se va întâmpla”, aceasta din urma afirmaţie este o aluzie la faptul că Liz Cheney poate fi înlocuită din conducerea grupului parlamentar, printr-un vot al majorităţii. Un astfel de vot – la vremea respective, secret – a mai avut loc recent şi atunci Cheney a rămas în funcţie, dar dacă acum votul va fi la vedere, puţini republicani cred că îţi pot permite să rişte să-l antagonizeze pe Trump şi baza de sprijin a partidului.
 
Purtătorul de cuvânt al lui Cheney, Jeremy Adler a declarant: „Problema care se pune este dacă Partidul Republican va continua să propage minciuni cu privire la alegeri şi să facă uitate evenimentele de la 6 ianuarie” când o mulţime de susţinători ai lui Trump au atacat cladirea Congresului, provocând victime şi pagube materiale. Până acum, McCarty a lăsat criticile la adresa lui Cheney pe seama subordonaţilor săi, acum se pare că a decis să îşi asume încercarea de a o înlătura din conducere. Surse de presă arată că republicanii ar intenţiona să o înlocuiască pe Cheney cu o altă femeie: se aşteatpă ca alegerea să se facă înyre – deputata de New York, Elise Stefanik, cea de Michigan – Ann Wagner şi deputata de Indiana, Jackie Walorski.
 
Trump sugerează că va candida din nou la următoarele prezidenţiale
 
Fostul preşedinte american a sugerat iar, marţi, va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, precizând că va face anunţul candidaturii „la momentul potrivit”, informează publicaţia „The Hill”.
 
Într-un interviu acordat moderatoarei Candace Owens de la site-ul Daily Wire, întrebat dacă intenţionează să candideze în 2024, Donald Trump a declarat: „Răspunsul este că sunt absolut entuziast. Aştept cu nerăbdare să fac anunţul la momentul potrivit”.
 
„După cum ştiţi, este prea devreme. Dar cred că lumea va fi foarte, foarte fericită când voi face un anumit anunţ”, a adăugat Trump.
 
Comunicarea în mod oficial a candidaturii în scrutinul prezidenţial din 2024 l-ar obliga pe Donald Trump să completeze anumite formulare privind modul de cheltuire a fondurilor pentru evenimentele politice.
 
„Ştiţi că, din raţiuni de finanţare a campaniei, nu poţi face un astfel de anunţ prea devreme, deoarece devine altceva. Altfel, eu v-aş da un răspuns care v-ar face foarte fericită. Deci, spun că analizăm acest lucru cu foarte mare seriozitate. Şi aş spune: fiţi pregătiţi!”, a subliniat Donald Trump.
 
De asemenea, moderatoarea Candace Owens, care este şi activistă politică şi o susţinătoare a lui Donald Trump, a glumit că ar putea candida alături de el în 2024, pentru postul de vicepreşedinte al SUA.
 
„Ce alegere bună ar fi. Acest lucru ar fi extraordinar. Aţi fi extraordinară”, a comentat fostul preşedinte al SUA.
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările