Răspunsul lui Trump după ce a fost întrebat de „cultura nelegiurii” din jurul foştilor săi asociaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă 12 august 2020 FOTO EPA-EFE
Donald Trump în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă 12 august 2020 FOTO EPA-EFE

După arestarea fostului şef de campanie Steve Bannon, preşedintele american Donald Trump a fost întrebat de un reporter cum se face că în jurul său există o adevărată „cultură a nelegiuirii”. Candidat pentru un nou mandat la Casa Albă, Donald Trump s-a arătat iniţial nedumerit.

Joi, în aceeaşi zi în care fostul său strateg de campanie şi consilier de securitate a fost arestat pentru deturnare de fonduri strânse în campania online „We build the wall” („Noi construim zidul”, n. red.) - el a primit prin ONG-ul său un milion de dolari dintr-un total de 25 de milioane, şi o parte i-a folosit pentru cheltuieli personale - a fost întrebat ce crede despre faptul că atât de mulţi aliaţi ai săi au fost condamnaţi de când e preşedinte.

„Cu respect, domnule, dar nu e vorba doar de Steve Bannon. Mai sunt şi Roger Stone, Michael Flynn, Rick Gates, Paul Manafort şi Michael Cohen”, i-a atras atenţia lui Trump un reporter numind oficiali ai echipei de campanie sau din administraţia Trump acuzaţi de diverse infracţiuni.

„Ce spune despre judecata dumneavoastră faptul că v-aţi asociat cu acest gen de oameni, dar şi despre cultura fărădelegii din jurul oamenilor care v-au condus campania din 2016?”, a continuat jurnalistul.

Preşedintele american a început prin a spune că „nu a avut idee”, ca apoi să îndrepte discuţia spre administraţia Obama.

„O grămadă de nelegiuri s-au făcut în administraţia Obama. Au spionat campania noastră ilegal”, a spus Trump.

Ulterior Trump a clarificat că nu ştia nimic despre implicarea lui Bannon în campania pentru construirrea zidului cu Mexicul şi nu-i cunoaşte pe ceilalţi participanţi la fraudă.

Şase asociaţii proeminenţi ai lui Trump au fost condamnaţi de la preluarea mandatului său, în 2017, între care avocatul său personal Michael Cohen, consilierul său de securitate Michael Flynn şi şeful campaniei sale Paul Manafort.

Acuzaţiile au fost în mare parte legate de ancheta procurorului special Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016.

Bannon a fost arestat pentru că a sustras „sute de mii de dolari” din campania de donaţii online „Construim Zidul” în asociere cu un alt fondator al organizaţiei non-profit asociate campaniei, Brian Kolfage, veteran de război în Irak, un triplu amputat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite