Răspunsul SUA la supendarea Tratatului INF de către Rusia se va manifesta în câmpul armelor convenţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite studiază un posibil răspuns la faptul că Rusia nu mai respectă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), pentru a se proteja de rachetele ruse de croazieră, a declarat, marţi, reprezentantul permanent la NATO, Kay Bailey Hutchison.

Hutchison a declarat în faţa reporterilor că SUA vor căuta un răspuns în sfera armelor convenţionale şi studiază posibilitatea de a crea noi sisteme defensive, în contextul suspendării respectării Tratatului INF de către Rusia.

Rusia a anunţat că se va retrage din Tratatul INF, după ce SUA şi-a suspendat în mod oficial obligaţiile din cadrul acestui acord şi a acuzat Moscova că încalcă termenii săi prin folosirea rachetelor de croazieră 9M729.

Rusia a respins acuzaţiile, subliniind că sistemele antirachetă ale SUA desfăşurate în Europa pot fi folosite şi în scop ofensiv şi, astfel, şi ele încalcă tratatul.

Tratatul INF, semnat de către SUA şi URSS în 1987, interzice ambelor state să folosească rachete balistice terestre, rachete de croazieră şi lansatoare de rachetă cu raze cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite