Răspunsul lui Obama la acuzaţiile lui Trump: „Votaţi!“

Răspunsul lui Obama la acuzaţiile lui Trump: „Votaţi!“

Fostul preşedintele Barack Obama Foto Guliver / Getty Images

„Votaţi“: Barack Obama a ales joi un răspuns sobru în faţa lui Donald Trump care de mai multe zile se referă la un „Obamagate“ răsunător în legătură cu care nu a furnizat niciun element, notează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai puţin de şase luni de alegerile prezidenţiale, miliardarul republican îşi înmulţeşte atacurile împotriva predecesorului său repetând această formulă-şoc referitoare la scandalul Watergate care l-a constrâns pe Richard Nixon să demisioneze.
 
Această teorie a complotului, raportată iniţial de site-uri ultraconservatoare, dă de înţeles că, în ultimele săptămâni ale mandatului său, preşedintele democrat ar fi utilizat sistemul judiciar pentru a-i face rău cu orice preţ lui Donald Trump.
 
Întrebat în urmă cu câteva zile într-o conferinţă de presă despre misterioasa crimă de care s-ar fi făcut vinovat predecesorul său, preşedintele american a răspuns evaziv: "Ştiţi despre ce crimă este vorba. Această crimă este evidentă pentru toată lumea".
 
Joi, Donald Trump a trecut un nou prag îndemnând Congresul să efectueze o anchetă, dar fără să precizeze faptele reproşate.
 
"Dacă aş fi senator sau membru al Camerei, prima persoană pe care aş convoca-o să depună mărturie în ceea ce este, de departe, cel mai mare scandal din istoria SUA, ar fi fostul preşedinte Obama. El ştia totul", a scris el pe Twitter, lansând un apel senatorului republican Lindsey Graham, unul dintre apropiaţii săi, de a trece la acţiune.
 
Numeroşi congresmeni din propria tabără nu sunt însă de acord cu el. "Nu cred că ar fi oportun pentru mine să fac asta", a răspuns Lindsey Graham, preşedintele Comisiei juridice a Senatului.
 
Timp de mai mulţi ani, înainte de a se lansa în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump a colportat o teorie a complotului prezentă în medii de extremă-dreaptă care punea la îndoială locul de naştere al lui Barack Obama, primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite, şi prin urmare legitimitatea acestuia de a conduce ţara.
 
Exasperat - "Nu avem timp pentru genul acesta de prostii" -, cel de-al 44-lea preşedinte american a fost constrâns să organizeze o conferinţă de presă la Casa Albă pentru a publica certificatul său de naştere complet şi a închide polemica. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările