Raportul serviciilor secrete americane cu privire la OZN-uri: Nu s-au găsit dovezi că ar fi nave extraterestre, dar nici că nu sunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captura Instagram/jeremycorbell
Captura Instagram/jeremycorbell

Serviciile secrete din SUA nu au găsit dovezi că „fenomenele aeriene” observate de piloţii din Marina americană în ultimii ani sunt nave extraterestre. Raportul stabileşte că o foarte mare majoritate a celor 120 de incidente din ultimele două decenii nu au legătură cu vreo tehnologie a armatei americane sau a guvernului SUA, conform surselor ziarului New York Times.

Această concluzie elimină posibilitatea ca piloţii Marinei care au raportat obiecte zburătoare neidentificate să fi dat peste programe guvernamentale secrete.

Totuşi, aceasta este singura concluzie reală din raportul secret. Documentul urmează să fie trimis Congresului, până pe 25 iunie şi înalţi oficiali care au au avut acces la acesta spun că guvernul pare să nu fie capabil să excludă teoriile în care piloţii Marinei ar fi observat nave extraterestre.

Vechea fascinaţie a americanilor cu OZN-urile s-a intensificat în ultimele săptămâni în aşteptarea publicării raportului. Fostul preşedinte Barack Obama a alimentat speculaţiile luna trecută, într-o emisiune televizată.

„Ceea ce este adevărat, şi vorbesc serios acum, este că există înregistrări de obiecte de pe cer şi nu ştim exact ce sunt”, a spus Obama, potrivit Hotnews.

Unele „fenomene aeriene” sunt greu de explicat

Raportul admite că sunt fenomene aeriene ce nu pot fi explicate uşor, precum acceleraţia, capacitatea de schimbare bruscă a direcţiei şi scufundarea.

Documentul final va include şi o anexă clasificată. Deşi aceasta nu va conţine dovezi care să arate că fenomenele sunt nave extraterestre, oficialii recunosc faptul că publicul nu le va vedea şi va alimenta speculaţiile referitoare la informaţii secrete deţinute de guvern cu privire la vizita extratereştilor pe Pământ.

Serviciile secrete americane cred că cel puţin o parte dintre fenomenele aeriene ar putea fi explicate de tehnologii experimentale ale unei puteri rivale, cel mai probabil China sau Rusia.â

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite