Eşec pentru zborul inaugural al rachetei Virgin Orbit

Eşec pentru zborul inaugural al rachetei Virgin Orbit

Racheta LauncherOne a companiei Virgin Orbit şi-a menţinut stabilitatea după lansare, însă în scurt timp a intervenit o anomalie care a dus la eşecul zborului. FOTO EPA

Compania Virgin Orbit, fondată de miliardarul britanic Richard Branson, a anunţat eşecul zborului demo de prezentare a tehnologiei ce presupunea lansarea unei rachete de la 10.000 de metri cu intenţia plasării pe orbită.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Deşi am confirmat o eliberare perfectă din aparatul de zbor, misiunea rachetei s-a încheiat curând după începerea zborului. Cosmic Girl şi echipajul nostru sunt bine şi se întorc la bază”, au anunţat pe Twitter reprezentanţii companiei, după eşecul misiunii.

Compania Virgin Orbit intenţionează să ofere un serviciu de lansare flexibil şi rapid pentru operatorii de sateliţi de mici dimensiuni (300 - 500 kg), o piaţă aflată în plină expansiune. 
 
Racheta companiei Virgin Orbit nu decolează vertical. În schimb, nava cu o lungime de 21 de metri denumită LauncherOne este ataşată sub aripa stângă a unui Boeing 747 reconvertit şi botezat de companie Cosmic Girl.
 
Odată ajuns la altitudine, avionul eliberează racheta, care îşi porneşte motorul pentru a prinde viteză ca să ajungă în spaţiu şi să plaseze pe orbită sarcina utilă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: