„Proverbul chinezesc“ al Ivankăi Trump pe care nimeni nu-l ştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivanka Trump FOTO Arhivă
Ivanka Trump FOTO Arhivă

Muncitori de felul lor, chinezii încă încearcă să găsească originea unui proverb atribuit Imperiului de Mijloc de către Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, cu contextul summitului istoric dintre tatăl ei şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

„Scepticul nu trebuie să-l întrerupă pe cel care acţionează - proverb chinez“, a scris luni seara Ivanka Trump pe Twitter, cu câteva ore de întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, prima dintre un preşedinte american şi un dictator nord-coreean.

Ea a ţinut să le răspundă astfel celor care se îndoiesc de capacitatea liderului de la Casa Albă de a-l convinge pe liderul regimului comunist de la Phenian să renunţe la armele sale nucleare. Însă acest răspuns i-a lăsat nedumeriţi pe chinezi, care s-au apucat să caute presupusul proverb în scrierile lor istorice.

„Redactorul nostru şef nu găseşte proverbul cu pricina. Ajutor!“, a recunoscut Sina, societatea care administrează Weibo, cunoscut ca „Twitter-ul chinez“.

Pe Weibo, mii de utilizatori încearcă să se pună de acord asupra acestui proverb. „L-a găsit într-o prăjitură-surpriză de la Panda Express“, a ironizat unul dintre ei, citat de AFP.

Ivanka Trump este destul de populară în China, mai ales după difuzarea unui filmuleţ cu fiica sa de şase ani recitând un poem în limba mandarină, notează AFP, potrivit L'Observateur.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite