Proteste violente în Minneapolis, ce condamnă moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare sufocat de poliţişti în timpul arestării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au incendiat mai multe clădiri în Minneapolis.
Protestatarii au incendiat mai multe clădiri în Minneapolis.

Manifestaţiile din Statele Unite au escaladat pentru a treia noapte de la moartea bărbatului de culoare George Floyd, care şi-a pierdut viaţa după ce un poliţist s-a urcat cu genunchiul peste gâtul lui, împiedicându-l să respire. O clădire a fost incendiată în confruntările dintre protestatari şi forţele de ordine.

Clădirea poliţiei din Minneapolis a fost invadată de protestatari joi seară. Unii dintre ei au spart geamurile şi au aruncat cu focuri de artificii şi alte obiecte către ofiţeri, în timp ce o clădire din apropiere a fost cuprinsă de flăcări, în a treia seară de proteste violente. Oamenii egii au fost nevoiţi să tragă focuri de armă pentru a-i calma pe demonstratari.

Au avut loc proteste şi în alte oraşe din ţară precum New York, Denver, Albuquerque şi Louisville.

Noi imagini de la locul arestării contrazic ipoteza că George Floyd s-a opus imobilizării

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere contrazic Poliţia care a motivat că George Floyd a opus rezistenţă la arestare. Din noile imaginise reiese că bărbatul a fost imobilizat fără probleme de cei doi poliţişti, chiar dacă o parte din operaţiune nu este vizibilă în totalitate din cauza unghiului camerei.

Familia cere pedeapsa cu moartea 

Familia lui George Floyd şi primarul din Minneapolis cer condamnarea la moarte a celor patru agenţi implicaţi în misiunea de arestare a bărbatului de culoare.

Cei patru agenţi de poliţie au fost concediaţi de Poliţia din Minneapolis, dar sunt anchetaţi în libertate.

Cazul, în atenţia preşedintelui Trump

Cazul l-a făcut să reacţioneze şi pe preşedintele Donald Trump, care a asigurat pe Twitter că a cerut poliţiei federale FBI şi Departamentului Justiţiei să facă lumină în privinţa acestei morţi „triste şi tragice”. Preşedintele SUA a promis familiei şi prietenilor bărbatului că „se va face dreptate”.

Un video devenit viral luni, surprins de o trecătoare, arată cum un agent îl ţine la sol pe George Floyd timp de mai multe minute, apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia cu scopul de a-l aresta. În înregistrare, Floyd este auzit cum geme şi imploră de mai multe ori: „nu pot să respir”.

Agentul îi răspunde să stea calm, iar un al doilea poliţist îi ţine la distanţă pe trecătorii care încep să se strângă, în timp ce cel ţintuit la pământ încetează să se mai mişte.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite