UPDATE Manifestaţiile anti-Trump de la Washington au degenerat în violenţe. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un protest faţă de învestirea în funcţie a lui Donald Trump a degenerat în violenţe la Washington, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, relatează Associated Press.

UPDATE 02.15 Şeful Poliţiei Districtului Columbia a anunţat vineri că 217 persoane au fost reţinute şi acuzate de participare la revolte, iar şase ofiţeri au fost răniţi uşor în timpul demonstraţiilor împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează Associated Press.

Şeful interimar al poliţiei Peter Newsham a actualizat vineri un bilanţ anterior, potrivit căruia aproximativ 90 de persoane au fost arestate în ziua învestirii.

Concomitent, protestatari s-au luat de braţ, în centrul Washingtonului, şi au înfruntat cordoane ale poliţiei, scandând ”Nu Trump, Nu KKK. Nu SUA fasciste”.

***

Circa 500 de oameni, unii cu măşti sau batiste pe faţă, au protestat în centrul oraşului şi au spart vitrina unei filiale a Bank of America, unui restaurant McDonald’s şi unei cafenele Starbucks, toate simboluri ale sistemului capitalist american.

Mulţimea, care a fluturat bannere şi pancarte pe care scria „Rasiştilor să le fie frică din nou“, a fost dispersată după ce poliţia a intervenit în forţă.

Circa 900.000 de oameni s-au strâns pe National Mall, în faţa Capitoliului, unde Trump va depune jurământul, precum şi de-a lungul rutei parade, pe Pennsylvania Avenue.

Anterior, activişti liberali din cadrul grupului Disrupt J20 au blocat mai multe puncte de securitate prin care publicul urma să intre la ceremonia de învestire. O parte dintre ei au fost reţinuţi.

„Avem mulţi oameni, din diverse medii, care sunt împotriva imperialismului american şi credem că Trump va duce mai departe moştenirea“, a spus liderul Disrupt J20, Alli McCracken, în vârstă de 28 de ani. 

El a explicat că grupul său este nemulţumit de atitudinea lui Trump faţă de femei, imigranţi şi musulmani.

Aproximativ 30 de grupuri au obţinut autorizaţie pentru a protesta în Statele Unite cu ocazia învestirii lui Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite