Procurorul special Robert Mueller a cerut Deutsche Bank date despre conturile deţinute de preşedintele Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Bank

Procurorul special Robert Mueller care conduce ancheta privind presupusa implicare rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, a cerut băncii germane, Deutsche Bank, date despre conturile deţinute de preşedintele american Donald Trump şi familia acestuia.

Potrivit unor surse anonime citate de agenţia Reuters, Mueller a adresat cererea cu câteva săptămâni în urmă, aceasta vizând unele tranzacţii bancare şi credite. Deutsche Bank a oferit împrumuturi de circa 300 de milioane de dolari organizaţiilor lui Trump pe când acesta era om de afaceri, pentru proiecte în domeniul imobiliar.

"Deutsche Bank cooperează mereu cu autorităţile din toate ţările", a precizat un purtător de cuvânt.

 Dar a spus că nu va face vreun comentariu în privinţa clienţilor săi. 

Casa Albă a dezminţit că procurorul special însărcinat cu ancheta în dosarul rus ar fi somat Deutsche Bank să-i furnizeze documente despre relaţiile de afaceri ale băncii cu Donald Trump, în pofida unei informaţii în sens contrar obţinute de agenţia franceză şi alte publicaţii, scrie AFP.

”Informaţiile potrivit cărora procurorul special a reclamat informaţii financiare legate de preşedinte sunt complet false”, a declarat Sarah Sanders, o purtătoare de cuvânt a Executivului american.

”Nicio cerere nu a fist formulată. Noi am verificat asta la bancă”, a adăugat ea.

Democraţii din Congresul american cer de luni de zile ca banca să le pună la dispoziţie documente privind legăturile financiare cu familia Trump, pentru a vedea dacă există o conexiune cu Rusia, dar instituţia financiară a refuzat până în prezent, afirmând că ar fi ilegal.

Robert Mueller, un fost director al FBI, a fost însărcinat în mai de Departamentul Justiţiei să conducă ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Statutul de procuror special îi oferă o mare independenţă şi puteri extinse.

În ultimele săptămâni, au fost făcute şi primele inculpari în acest dosar, dar pentru alte aspecte decât o înţelegere ascunsă cu Rusia.

Mueller a dat o mare lovitură vineri după ce şi-a asigurat colaborarea în anchetă a fostului consilier pentru securitate naţională al preşedintelui, Michael Flynn.

Rusia neagă că s-ar fi implicat în alegerile americane, iar preşedintele Trump a spus că nu a existat nicio înţelegere între campania sa şi agenţi ai guvernului rus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite