Procurorul general al SUA: China este principalul adversar geopolitic al SUA, care ar trebui să investească în Nokia şi Ericsson pentru a compensa dominaţia Huawei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ericsson şi Nokia ar putea fi achiziţionate de către SUA
Ericsson şi Nokia ar putea fi achiziţionate de către SUA

China este principalul adversar geopolitic al Statelor Unite, care ar trebui să investească în Nokia şi Ericsson pentru a compensa dominaţia Huawei în domeniul tehnologiei de telecomunicaţii 5G, a afirmat joi procurorul general al SUA, William Barr, la o conferinţă organizată la Washington de un institut de cercetări, transmite Reuters.

Într-o declaraţie remarcabilă care scoate în evidenţă cât de departe ar putea fi dispuse Statele Unite să meargă pentru a contracara Huawei, Barr a afirmat în discursul susţinut la conferinţa pe tema spionajului economic chinez că au existat propuneri  ca ”Statele Unite să se alieze cu Nokia şi/sau Ericsson” pentru a răspunde acestor îngrijorări.

Barr a spus că acest lucru a fost gândit să aibă loc ”prin intermediul unei participaţii de control, fie direct fie printr-un consorţiu de companii americane şi aliate”.

”Prin implicarea pieţei noastre mari şi a puterii financiare în spatele unuia sau a ambelor firme ar crea un competitor formidabil şi ar elimina îngrijorările legate de rezistenţa sa, sau a lor”, a arătat Barr.

”Noi şi cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri avem în mod cert nevoie să analizăm în mod activ această abordare”, a adăugat procurorul general la evenimentul găzduit de Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice (Center for Strategic and International Studies - CSIS) din Washington.

Barr a spus că China a devenit principalul adversar geopolitic” şi a adăugat: ” China a furat startul, iar acum conduce în 5G...Au obţinut deja 40% din piaţă, iar acum urmăresc să ajungă la echilibru”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite