Procuror: Poliţista care l-a ucis pe tânărul de culoare lângă Minneapolis va fi acuzată de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţista Kim Potter FOTO CNN
Poliţista Kim Potter FOTO CNN

Poliţista care a împuşcat un tânăr de culoare lângă Minneapolis va fi acuzată de omor, a anunţat miercuri procurorul responsabil de caz, potrivit AFP.

Procurorul Pete Orput este aşteptat să-şi anunţe rapid decizia cu privire la Kim Potter, în vârstă de 48 de ani, care l-a ucis pe Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani, duminică, în Brooklyn Center, în cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare.

Poliţista spune că a confundat Taser-ul cu arma sa de serviciu.

Şeful poliţiei locale, Tim Gannon, a catalogat moartea lui Daunte Wright ca fiind „accidentală”. Potrivit acestuia, în cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, o agentă „şi-a scos arma în locul Taser-ului”, un pistol cu electroşoc, considerat a fi mai puţin letal decât o armă de foc. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Gannon a prezentat înregistrarea tragediei de către camera pietonală a poliţiei.

În imaginile respective, agenţii sunt văzuţi cum îl scot pe tânăr din maşina sa şi îl încătuşează. Însă el opune rezistenţă şi se aşează din nou în maşină. Poliţista strigă „Taser, Taser”, semnalând astfel că va trage. În schimb, se aude un foc de armă.

Drama, care a apărut în timpul procesului pentru uciderea afro-americanului George Floyd, a fost urmată proteste violente la Minneapolis.

Kimberly Potter lucrează pentru poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani. Ea a fost suspendată din punct de vedere administrativ.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite