Procuroarea din Insulele Virgine Americane: Epstein a agresat minore până anul trecut

Procuroarea din Insulele Virgine Americane: Epstein a agresat minore până anul trecut

Jeffrey Epstein FOTO Arhivă

Procuroarea din Insulele Virgine Americane a depus, miercuri, un recurs în cazul Jeffrey Esptein în care cere confiscarea bunurilor omului de afaceri decedat în închisoare. Ea îl acuză că a agresat sexual minore până anul trecut pe insulele sale de pe arhipelag.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpat în iulie pentru agresiuni sexuale asupra unor minore şi arestat, Jeffrey Epstein s-a spânzurat pe 10 august 2019 în aşteptarea verdictului final.

Potrivit AFP, procuroarea din Insulele Virgine Americane, Denise George, a depus miercuri un recurs în scopul reluării urmăririi penale în cazul omului de afaceri, care a fost abandonată după decesul său.

Epstein deţinea două insule private în arhipelagul Virgine, Little St. James şi Great St. James.

Recursul depus miercuri acoperă o perioadă cuprinsă între 2001 şi  2019.

Într-o conferinţă de presă, procuroarea a declarat că a ordonat deschiderea unei anchete în cazul Epstein în mai 2019, la scurt timp de la preluarea mandatului.

Ancheta arată că omul de afaceri organizase „o vastă reţea de trafic de fiinţe umane şi de abuzuri sexuale asupra unor tinere şi minore aici, în Insulele Virgine“ Americane, spune ea, adăugând că unele victime aveau numai 12 ani.

Procuroarea a cerut confiscarea tuturor bunurilor care ar fi putut fi folosite de Epstein în „întreprinderea sa criminală“.

În prezent, justiţia americană o are în vizor pe fosta iubită şi prietenă a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, acuzată de mai multe presupuse victime că a jucat un rol de prim-plan în organizarea reţelei de exploatare de minore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: