Primul oraş din SUA care introduce poliţe de asigurare pentru armele de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

San Jose din statul american California a devenit primul oraş din Statele Unite care le va cere proprietarilor de arme să aibă asigurare pentru acestea, anunţă Reuters.

Primarul oraşului a declarat marţi, după ce proiectul a fost votat de consiliul local, că fondurile care vor fi strânse prin această măsură vor fi folosite pentru finanţarea unor „programe bazate pe date care să reducă violenţa cu arme de foc şi prejudiciile cauzate de acestea”.

„Le mulţumesc colegilor mei din consiliul local care continuă să-şi arate angajamentul faţă de reducerea violenţei cu arme de foc şi tragediilor pe care ea o cauzează în comunitatea noastră”, a declarat primarul Sam Liccardo într-un comunicat.

Decizia încă trebuie să primească aprobare la o şedinţă ce va avea loc luna viitoare şi este programată să intre în vigoare începând cu luna august.

Armele sunt un subiect politic sensibil în Statele Unite, care are cel mai mare număr de purtători de arme raportat la populaţie din întreaga lume. Tot în SUA înregistrează cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de violenţă comisă cu arme de foc între statele bogate ale lumii.

California a devenit în 1989 primul stat american care a interzis armele de asalt după un atac armat la o şcoală, soldat cu uciderea a 5 copii. Şase alte state americane şi districtul Columbia au interzis ulterior acest tip de arme.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite