Primul caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un prim caz de infectare cu varianta Omicron a fost confirmat în SUA, la o persoană vaccinată revenită din Africa de Sud, transmite NBC News.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a anunţat într-un comunicat că Departamentele de Sănătate Publică din California şi San Francisco au confirmat cazul unui călător care s-a întors din Africa de Sud pe 22 noiembrie. Persoana a fost testată pozitiv pentru Covid-19 luni.

„Persoana, care era vaccinată complet şi a avut simptome uşoare care se ameliorează, s-a auto-carantinat şi de atunci a fost testată pozitiv. Toate persoanele în contact apropiat (cu această persoană) au fost între timp testate negativ”, a mai precizat CDC.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că, din cunoştinţele sale, persoana nu a primit a treia doză de vaccin. Fauci a spus că este un alt exemplu al importanţei nu numai a vaccinării, ci şi a rapelului.

„Dacă sunteţi eligibili pentru rapel, faceţi unul chiar acum”, a recomandat Fauci.

Washingtonul a interzis deja intrarea pe teritoriul american persoanelor provenind din opt ţări din Africa australă.

Toţi adulţii străini care intră în SUA trebuie să fie vaccinaţi dar şi testaţi negativ cu trei zile înainte de a se urca în avion. Americanii care se întorc din străinătate trebuie de asemenea să fie testaţi, cu trei zile sau o zi înainte de plecare, în funcţie de statutul lor vaccinal. Guvernul american intenţionează să reducă acest termen la o singură zi pentru toţi, conform AFP.

Varianta Omicron a coronavirusului a fost clasificată vineri drept „preocupantă” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Varianta a fost deja detectată în aproximativ 20 de ţări, după ce a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

Omicron îngrijorează experţii pentru că prezintă noi mutaţii care sunt susceptibile să-l facă mai contagios sau mai rezistent la imunitatea oferită de vaccinuri. În prezent se efectuează studii pentru a stabili dacă într-adevăr situaţia se prezintă astfel, dar primele rezultate ar urma să fie disponibile abia în următoarele săptămâni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite