Primarul New York-ului, „şocat“ de aflarea veştii că autorităţile federale au instalat în secret minori imigranţi într-un centru de primire din oraşul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul New York-ului, democratul Bill de Blasio, un adversar înverşunat al preşedintelui republican Donald Trump, s-a declarat „şocat“ miercuri de faptul că cel puţin 239 de minori imigranţi separaţi de părinţii lor au fost instalaţi în secret în oraşul pe care îl administrează, transmite AFP, potrivit lapresse.ca.

Bill de Blasio a vizitat miercuri un centru de primire din cartierul Harlem, unde o echipă de televiziune a filmat cu o zi înainte momentul sosirii unor minori separaţi de părinţii lor la graniţa cu Mexic.

„Cum e posibil ca nimeni să nu ştie că există 239 de copii aici, în oraşul vostru? Cum poate Guvernul federal să ascundă informaţii oamenilor din acest oraş şi să împiedice furnizarea ajutorului de care aceşti copii au nevoie?“, s-a întrebat în faţa presei primarul democrat al New York-ului, unul dintre apărătorii cauzei imigranţilor.

Potrivit lui de Blasio, copiii aduşi la centrul din Harlem sunt de diferite vârste, cel mai mic dintre ei având nouă luni şi fiind incapabil să comunice.

Vizat de critici, Donald Trump a semnat miercuri un decret care pune capăt separării familiilor de imigranţi la frontieră.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite