Primarul din Chicago, despre grupurile de bărbaţi care patrulează înarmaţi pe străzi: Nu acceptăm acest gen de pază în oraşul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Primăriţa din Chicago care l-a înjurat pe Donald Trump, Lori Lightfoot, a luat atitudine faţă de un grup de bărbaţi, în majoritate albi, care au patrulat înamaţi cu bâte pe străzile unui cartier din Bridgeport, Illinois, în contextul protestelor din vecinătate faţă de moartea afro-americanului George Floyd, relatează MSN.

Grupuri de bărbaţi s-au adunat pentru a sta de pază pe străzile din cartierul Bridgeport după proteste din vecinătate faţă de moartea lui George Floyd. Unii dintre ei erau înarmaţi cu bâte. Un bărbat avea un tricou inscripţionat cu mesajul: „Toate vieţile contează”.

Întrebată despre situaţia din cartierul cosmopolit Bridgeport, reşedinţa unei familii de americani originari din Irlanda, care a dat doi primari pentru oraşul Chicago, Lori Lightfoot a spus: „Este absolut nepotrivit ca oamenii să patruleze pe străzi înarmaţi, cu bâte sau orice altceva.

Am văzut la ce tragedii se ajunge în alte părţi ale ţării şi nu vom permite acest gen de pază şi aici în Chicago. Dacă sunt probleme, apelaţi 911.

Sunt absolut în favoarea vigilenţei vecinilor faţă de ce se petrece pe străzi şi în perimetrul lor, însă înarmarea conduce la haos, astfel că nu vom accepta astfel de patrulări în oraşul Chicago în niciun fel de condiţii”.

Situaţia din Bridgeport a stârnit teamă şi furie în rândurile rezidenţilor şi activiştilor care s-au arătat îngrijoraţi de izbucnirea unor incidente rasiale şi violenţe.

Consilierul municipal Patrick Daley Thompson, care provine din familia unor foşti primari ai oraşului, a transmis un apel la calm:

„Susţin protestele paşnice, manifestaţiile şi dreptul oamenilor de a se exprima faţă de uciderea lui george Floyd. Da, cu toţii trebuie să ne manifestăm supărarea. Ţara noastră îşi are fundamentele în proteste paşnice.

Din păcate însă, acestea au fost întinate şi preluate de organizaţii exterioare al căror scop primar este să provoace daune afacerilor locale. Aceşti anarhişti şi terorişti sunt cei care sădesc spaima în comunităţile noastre”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite