Prima prăbuşire a unui avion de tip F-35, cea mai scumpă aeronavă militară din lume

Prima prăbuşire a
unui avion de tip F-35, cea mai scumpă aeronavă militară din lume

FOTO AFP

O aeronavă F-35B a Marinei americane s-a prăbuşit, vineri, în Beaufort County, Carolina De Sud, aproape de baza puşcaşilor marini, conform unui oficial militar citat de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pilotul s-a catapultat în siguranţă şi este  consultat de către medici.
 
Deşi au mai existat incidente în trecut, potrivit unui reprezentant al Apărării SUA, aceasta este prima dată când un avion F-35 se prăbuşeşte.
 
Marina a confirmat incidentul printr-o declaraţie de presă, spunând că „pilotul s-a catapultat dintr-o aeronavă cu un singur loc şi momentan este consultat de personalul medical. Nu sunt civili răniţi.”
 
Programul de dezvoltare al avionului F-35 a fost marcat de numeroase probleme tehnice, întârzieri şi depăşiri ale costurilor şi este considerat ca fiind cel mai scump program militar din istoria Statelor Unite-11,5 miliarde de dolari. O singură aeronavă F-35 costă aproape o sută de milioane de dolari.
 
F-35B este singura versiune a aeronavei care poate face o aterizare verticală, precum un elicopter. De asemenea, poate decola de pe o suprafaţă mult mai mică decât alte avioane de luptă.

Vineri, armata americană a anunţat că a utilizat pentru prima dată noul său avion invizibil pe radar F-35 într-o situaţie de luptă. Acest „botez al focului“ a avut loc în cadrul unei misiuni în Afganistan

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările