Prima condamnare pentru asaltul asupra Capitoliului: opt luni de închisoare pentru un bărbat din Florida

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Hodgkins în timpul asaltului asupra Capitoliului FOTO US Attorney Office for Washington
Paul Hodgkins în timpul asaltului asupra Capitoliului FOTO US Attorney Office for Washington

Un bărbat din Florida care a participat la asaltul asupra Capitoliului  a devenit primul condamnat la închisoare după incidentele de pe 6 ianuarie, conform BBC.

Paul Allard Hodgkins a pledat vinovat pe 5 iunie la acuzaţia că a intrat în clădirea Capitoliului şi a obstrucţionat lucrările Congresului. El a fost condamnat la opt luni de închisoare.

Procurorii au cerut un termen de 18 luni, argumentând că Hodgkins „a contribuit la o ameninţare colectivă împotriva democraţiei”.

Este de aşteptat ca această condamnare să devină un reper pentru sutele de cazuri asemănătoare care vor urma să fie judecate de instanţele americane.

Hodgkins, 38 de ani, a declarat în faţa unei instanţe din Washington că a fost o „decizie prostească” să ia parte la asaltul asupra Capitoliului. El a spus că regretă „daunele pe care le-a provocat incidentul din acea zi şi felul în care a fost rănită ţara pe care o iubesc”.

FBI a arestat până acum peste 535 de oameni pentru incidentele din 6 ianuraie. Înregistrări video îl arată pe Hodgkins în sala Senatului, purtând un tricou cu Donald Trump, ochelari atârnaţi de gulerul tricoului şi având un steag cu Trump înfăşurat în jurul umerilor.

El şi-a făcut şi un selfie la un moment dat, iar pe fundal apare celebrul Şaman QAnon. Procurorii au notat că Hodgkins nu a luat parte la violenţe şi nu a participat la distrugeri.

Avocatul lui Hodgkins a cerut clemenţă pentru clientul său, spunând că orice sentinţă „păleşte” în faţa ruşinii pe care o va purta pentru tot restul vieţii.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite