Preşedintele Donald Trump, bolnav de COVID-19, compară boala cu gripa. Twitter a marcat ca „înşelătoare“ postarea lui, Facebook a eliminat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trump şi-a dat jos masca de protecţie când a ajuns la Casa Albă  FOTO theguardian.com
Trump şi-a dat jos masca de protecţie când a ajuns la Casa Albă  FOTO theguardian.com

Donald Trump a postat, pe 6 octombrie, un mesaj pe Twitter, la câteva ore după ce a fost externat de la Centrul Medical Militar Walter Reed din Maryland. În textul respectiv, acesta compară COVID-19 cu gripa. Trump, infectat recent cu noul coronavirus, le-a transmis americanilor să nu se teamă de COVID-19.

După ce a fost externat şi tratat de COVID-19, Trump a revenit la postările controversate de pe Twitter. Platforma a marcat cu o etichetă de avertizare mesajul preşedintelui, în care făcea o comparaţie între gripă şi boala COVID-19, cauzată de noul coronavirus, spunând că postarea „include informaţii potenţial înşelătoare“.

  

„Sezonul gripal vine! Mulţi oameni mor în fiecare an, uneori peste 100.000, în ciuda vaccinului. Vom închide ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea (n.r. - cu gripa), la fel cum învăţăm să trăim cu COVID“, a scris preşedintele Donald Trump. Şi Facebook a reacţionat, cu puţin timp înainte, la o postare asemănătoare a preşedintelui Trump, pe care a eliminat-o, conform CNN. 

Potrivit Reuters, în timpul sezonului gripal 2019-2020, gripa a dus la 22.000 de decese, în acord cu estimările Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite