Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, nevoit să mănânce pe stradă la New York pentru că nu este vaccinat. „Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu te obosi să vii aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 şi se vede constrâns să se adapteze unei noi realităţi în cursul actualei sale vizite la New York la Adunarea Generală a ONU: să mănânce pe stradă, relata marţi EFE, citată de Agerpres.

Jair Bolsonaro a mâncat duminică la prânz o bucată de pizza, în picioare, în plină stradă, împreună cu alţi colegi din anturajul său. Momentul a fost surprins într-o fotografie postată de ministrul secretariatului general al preşedinţiei Luiz Eduardo Ramos.

Imaginea, una dintre primele curiozităţi despre prezenţa liderilor din întreaga lume la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, a devenit virală pe reţelele de socializare.

image

Preşedintele brazilian nu a ratat ocazia să se amuze de situaţie pe Twitter, postând marţi un mesaj însoţit de mai multe emoticoane, între care o felie de pizza.

Bolsonaro nu s-a vaccinat şi a spus în mai multe rânduri că va fi "ultimul" brazilian care o va face. În mod tradiţional, preşedintelui brazilian îi revine sarcina de a prezenta discursul de deschidere a dezbaterilor de la Adunarea Generală a ONU, marţi, urmat de cel al preşedintelui SUA.

A doua zi., la masa de prânz, preşedintele Braziliei a mâncat la un restaurant cu specific naţional şi a stat într-o zonă improvizată în aer liber. 

Din cauza deciziei sale de a nu se vaccina împotriva COVID-19, primarul New York-ului, Bill de Blasio, l-a atacat fără menajamente, afirmând: „Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu te obosi să vii aici".

„Trebuie să trimitem un mesaj tuturor liderilor mondiali, inclusiv lui Bolsonaro din Brazilia că, dacă doriţi să veniţi aici, trebuie să fiţi vaccinaţi!", a afirmat De Blasio luni într-o conferinţă de presă, în contextul în care autorităţile locale şi-au exprimat anterior temerea că reuniunea prilejuită de Adunarea Generală a ONU ar putea duce la apariţia de noi focare de coronavirus, scrie Agerpres.

Bolsonaro nu s-a vaccinat şi a spus în mai multe rânduri că va fi "ultimul" brazilian care o va face.

În SUA, autorităţile cer prezentarea certificatului verde pentru intrarea în restaurante şi baruri.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite