Preşedintele cu alură de afacerist fără scrupule: Trump vrea să organizeze următorul summit G7 într-unul dintre cluburile sale de golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democraţii din Congresul SUA au anunţat, miercuri, deschiderea unei anchete parlamentare asupra propunerii preşedintelui Donald Trump cu privire la organizarea următorului summit G7 într-unul din cluburile sale de golf din Florida, relatează AFP.

Interesele financiare personale ale preşedintelui condiţionează clar deciziile administraţiei americane“, a denunţat într-un comunicat Jerry Nadler, care prezidează Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor.

„Eforturile pentru selecţionarea «Trump National Doral golf club» ca loc de desfăşurare pentru cel de-al 46-lea summit G7 nu reprezintă decât ultimul episod dintr-un serial îngrijorător de corupţie şi conflicte de interese“, a continuat el.

Constituţia americană impune „separarea intereselor private ale preşedintelui Trump şi mandatul său oficial“, a subliniat Nadler.

Comisia condusă de Nadler, care anchetează deja asupra unor afaceri ale preşedintelui Trump şi suspiciuni de obstrucţionare a justiţiei, îşi va extinde acţiunea pentru a include acest nou capitol, prin convocarea de martori şi stângerea de documente de la Casa Albă.

Exprimându-se în ultima zi a summitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei, Donald Trump a lăudat luni avantajele clubului său Doral, din apropiere de Miami, în contextul în care SUA va fi următoarea gazdă a evenimentului.

„E un loc grozav. Are o suprafaţă uriaşă, multe sute de acri. Deci, putem să ne ocupăm de tot ce se întâmplă“, iar hotelul „este aranjat cel mai bine“, a declarat liderul de la Casa Albă.

„Nu voi face profit. Nu-mi pasă de bani“, a adăugat el, respingând acuzaţiile de conflicte de interese.

Cumpărat de Donald Trump în 2012, „Trump national Doral golf club“ este prezentat pe site-ul săi ca fiind o „oază tropicală“ cu peste 600 de camere şi o mare sală de bal.

Pasionat de golf, preşedintele american este adesea criticat pentru că îşi foloseşte cluburile şi hotelurile în scopuri oficiale.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite