Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, nu îl va înlătura din funcţie pe directorul FBI Christopher Wray

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ales al SUA Joe Biden nu îl va înlătura din funcţie pe directorul FBI Christopher Wray, dacă acesta va mai deţine acest rol atunci când Biden va fi învestit în funcţie, a relatat miercuri New York Times, citând un oficial din echipa democrată, transmite Reuters.

Echipa Biden ”nu îl va înlătura din funcţie pe directorul FBI, cu condiţia ca Trump să nu îl concedieze”, a spus oficialul.

Campania Biden nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Întrebat dacă Trump şi-a păstrat încrederea deplină în Wray, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat că preşedintele nu a făcut nicio evaluare în prezenţa sa asupra acestei chestiuni.

Wray, care a fost numit de Trump în 2017 pentru a-l înlocui pe directorul revocat James Comey, s-a confruntat cu critici repetate din partea preşedintelui republican, în special în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie pe care le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Şeful FBI le-a spus parlamentarilor, în septembrie, că nu a văzut dovezi ale unui ”efort coordonat de fraudare a alegerilor la nivel naţional”, subminând atacul neîntemeiat al preşedintelui republican asupra votului prin poştă.

Wray a depus mărturie în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor că cea mai mare preocupare a sa în alegerile din 2020 a fost ”dezinformarea constantă” provenită din interferenţa rusă.

Trump l-a numit pe Wray după ce l-a demis pe Comey,  în cursul unei anchete federale privind legăturile dintre campania prezidenţială a lui Trump din 2016 şi Rusia. Investigaţia a constatat că Rusia a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Trump, dar nu a găsit dovezi ale unei conspiraţii criminale cu campania lui Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite