Preşedintele ales Joe Biden va aştepta recomandarea consilierilor în domeniul securităţii, pentru a decide dacă să transmită informaţii clasificate lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto getty images
Foto getty images

Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden va aştepta recomandarea consilierilor săi în domeniul securităţii, pentru a decide dacă să transmită informaţii clasificate lui Donald Trump după încheierea mandatului acestuia, a declarat duminică viitorul şef de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, transmite Reuters.

Ron Klain a spus acest lucru după ce fostul director adjunct pentru securitate naţională, Sue Gordon, a scris o opinie în care s-a declarat împotriva transmiterii unor astfel de informaţii lui Trump, după încheierea preşedinţiei acestuia.

”Prin acest gest simplu, care este numai prerogativa noului preşedinte, Joe Biden poate preveni un aspect al unui posibil risc pentru securitatea naţională implicat de Donald Trump, un cetăţean privat”, a afirmat Gordon într-un articol publicat în Washington Post, intitulat ”Fostul preşedinte Trump nu trebuie să ştie. Opriţi accesul acestuia la informaţii”.

Întrebat despre recomandarea făcută de Gordon, Klain a declarat la emisiunea “State of the Union” de la CNN că Biden va asculta ce au de spus profesioniştii în informaţii, înainte de a lua o decizie.

”Vom aştepta în mod cert o recomandare din partea profesioniştilor în informaţii din administraţia Biden...şi vom acţiona în funcţie de recomandarea respectivă”, a spus acesta.

Gordon, care a demisionat în 2019, a spus că orice fost preşedinte este o ţintă a unui serviciu străin de spionaj, dar că Trump”ar putea fi neobişnuit de vulnerabil faţă de cei cu intenţii rele”, aceasta referindu-se, între altele, la afacerile din străinătate ale acestuia.

”Nu este clar dacă înţelege spionajul la care a fost expus, motivele pentru care informaţiile pe care le-a dobândit trebuie să fie protejate, sau intenţiile şi capabilităţile adversarilor”, a adăugat ea.

Preşedintele comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a fost mai direct, afirmând la emisiunea “Face The Nation” de la CBS: ”Nu cred că se poate avea încredere în el cu acestea”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite