Povestea lui „Grizzly Man“, pasionatul de urşi care a fost ucis de animalul pe care îl iubea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timothy Treadwell
Timothy Treadwell

Timothy Treadwell, cunoscut ca „Grizzly Man” pentru pasiunea pe care o avea pentru urşii bruni şi iubita sa, Amie Haguenard au fost ucişi de un urs în timpul unei expediţii, cu cortul, în anul 2003. Bărbatul era un iubitor al naturii, un ecologist şi fondator al unui ONG pentru protejarea urşilor.

Rămăşiţe din corpurile lor au fost descoperite de pilotul de elicopter, Willy Fulton, care venise să-i ia după un weekend petrecut în pădurea Alaska.

Acesta a văzut corturile rupte şi mâncarea neatinsă. Împreună cu rangerii, pilotul a cercetat împrejurimile şi a descoperit resturi din corpurile celor doi.

Scena atacului ursului a fost înregistrată pe camera video, însă doar audio. Nu apucase să scoată capacul de pe obiectiv.

Bărbatul îşi spunea „Grizzly Man” şi venea cu cortul în mijlocul urşilor sălbatici din Alaska de 13 veri la rând. Era un fost alcoolic şi dependent de droguri, care spunea că se simte mult mai în siguranţă în mijlocul fiarelor decât în oraşe, cu oamenii.

Atacul a avut loc în vara anului 2003, dar detalii despre acesta au fost publicate acum de presa britanică, după ce au apărut într-un documentar.

Ursul a fost găsit şi împuşcat de rangeri, iar din stomacul său s-au strâns patru saci cu rămăşiţe umane, conform stirileprotv.ro.

Cine a fost Timothy Treadwell („Grizzly Man”)

A fost un iubitor al urşilor, un ecologist şi realizator de filme documentare. A fondat ONG-ul de protejare a urşilor „Grizzly People”. 

Viaţa, munca şi moartea lui Tim Treadwell au fost subiectul apreciatului film documentar Grizzly Man (2005) al lui Werner Herzog. 

A iubit urşii încă din copilărie, iar atunci când a călătorit prima dată în pădurea din Alaska şi a văzut unul, şi-a dat seama că viaţa sa vrea să fie o aventură.

Potrivit cărţii sale, Printre Grizzlies: Living with Wild Bears în Alaska, misiunea sa de a proteja urşii a început la sfârşitul anilor 1980 după ce a supravieţuit unei supradoze de heroină.

Filme documentare despre viaţa sa

Grizzly Man (2005), regizat de Werner Herzog, este un documentar despre munca lui Treadwell cu fauna sălbatică din Alaska. Lansat teatral de Lions Gate Films, mai târziu a fost difuzat pe Discovery Channel. Filmul lui Treadwell este prezentat, împreună cu interviuri cu oameni care l-au cunoscut. 

Grizzly Man Diaries este o miniserie de opt episoade care a avut premiera pe 29 august 2008, pe Animal Planet şi este un spin-off al Grizzly Man. Produs de Creative Differences, serialul relatează ultimii 10 ani din viaţa lui Treadwell cu înregistrările sale din jurnal şi cu imaginile şi fotografiile pe care le-a făcut în timpul expediţiilor sale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite