Poşta americană a livrat de la începutul lui septembrie peste 100 de milioane de buletine de vot, goale sau completate

Poşta americană a livrat de la începutul lui septembrie peste 100 de milioane de buletine de vot, goale sau completate

FOTO Getty Images/ AFP

Poşta americană a anunţat joi că de la începutul lunii septembrie a livrat peste 100 de milioane de buletine de vot goale sau completate, pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii companiei au afirmat joi, într-un briefing de presă, că Poşta este bine poziţionată pentru a livra la timp buletinele de vot.

În total, în reţeua poştei au intrat 523 de milioane de corespondenţe pentru alegeri, în creştere cu 162% faţă de alegerile din 2016.

”Corespondenţa pentru alegeri nu va avea întârzieri”, a declarat Kristin Seaver, directorul pentru informaţii al Serviciului Poştal.

Patru judecători au emis ordine preliminare care interzic Serviciului Poştal să îşi restrângă activităţile înainte de alegeri.

În acest an mult mai mulţi alegători sunt aşteptaţi să îşi exprime votul prin poştă şi nu în persoană, din cauza pandemiei de coronavirus, dar preşedintele Donald Trump a afirmat în mod repetat, fără să ofere dovezi, că votul prin poştă poate duce la o fraudă pe scară largă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările