Portrete ale lui Barack şi Michelle Obama, inaugurate la National Portrait Gallery

Portrete
ale lui Barack şi Michelle Obama, inaugurate la National Portrait Gallery

Barack Obama surprins comentând propriul portret FOTO AFP

Portrete ale lui Barack şi Michelle Obama, realizate de Kehinde Wiley şi Amy Sherald, au fost inaugurate luni la National Portrait Gallery.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul preşedinte american l-a ales pe Kehinde Wiley, faimos pentru portretele afro-americane pe care le-a realizat într-o carieră de aproximativ două decenii, să îl imortalizeze pe pânză. 

„Ce spuneţi despre asta? Este destul de exact”, a spus Barack Obama la dezvelirea tabloului. Portretul îl arată stând în faţa unui decor verde. „Am încercat să negociez pentru mai puţin păr gri, însă integritatea artistică a lui Wiley nu i-a permis să facă ce i-am cerut. Am încercat să negociez pentru urechi mai mici. Nici aici n-am avut succes”, a glumit Obama.

Kehinde Wiley este primul artist afro-american ce execută un portret oficial al unui preşedinte pentru National Portrait Gallery. În cazul lui Obama, el s-a folosit de mii de fotografii pentru a crea portretul, un proces ieşit din tipare, scrie CNN.

La rândul ei, Michelle Obama a spus că a fost „puţin copleşită, cel puţin” la dezvelirea lucrării.

Michelle Obama a ales-o pe artista Amy Sherald, originară din Baltimore. Sherald este o artistă afro-americană cunoscută pentru stilul său şi portretele care au tendinţa de a sublinia teme sociale.

„Amy, vreau să îţi mulţumesc pentru că ai captat atât de spectacular graţia, frumuseţea, inteligenţa şi farmecul femeii pe care o iubesc”, a spus fostul preşedinte.

Soţii Obama au analizat portofoliile a zeci de artişti înainte de a decide ca Wiley şi Sherald să realizeze portertele. 

Portretul lui Barack Obama va fi expus în sala preşedinţilor, iar cel al fostei prime doamne, într-o altă galerie. Ambele vor putea fi vizitate de public începând de marţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: