Portland: 13 persoane reţinute după ciocniri între susţinătorii organizaţiei Antifa şi grupuri extremiste de dreapta. Trump agită din nou spiritele

Portland: 13 persoane reţinute după ciocniri între susţinătorii organizaţiei Antifa şi grupuri extremiste de dreapta. Trump agită din nou spiritele

FOTO captură You Tube

13 oameni au fost arestaţi duminică şi alţi 6 au fost răniţi în cursul unui protest de câteva ore al unor manifestanţi de stânga antifascişti faţă de un marş organizat de grupuri extremiste de dreapta, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au reţinuţi pe motive de comportament violent, obstrucţionare a forţelor de ordine, folosirea ilegală a unei arme şi posesia unei arme într-un parc.
 
Poliţia a confiscat cuţite, basoane de lemn şi metalice, sprayuri şi un pistol cu electroşocuri. O persoană a fost transportată la spital, iar alte patru au suferit răni uşoare.
 
Manifestaţiile de duminică au avut loc la câteva zile după ce autorităţile din Portland au condamnat acţiunile motivate de ură şi le-au cerut rezidenţilor să rămână acasă în timpul marşului unor grupări de extremă-dreaptă organizat „pentru a pune capăt terorismului domestic”, având ca principală ţintă gruparea extremistă Antifa.
 
Autorităţile s-au temut că marşul ar putea isca ciocniri violente între extremiştiii de derapta şi contraprotestatarii susţinători ai Antifa.
 
Peste 700 de poliţişti s-au interpus între cele două grupuri de protestatri pentru a le ţine separate. Au existat totuşi unele „interacţiuni limitate” între ele.
 
Duminică dimineaţa înainte de incidentele de la marş, preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că este luată serios în calcul posibilitatea ca Antifa să fie calificată drept „organizaţie teroristă domestică”. Acesta a mai spus că „ Evenimentele din Portland sunt urmărite îndeaproape. Sper ca primarul să-şi facă treaba aşa cum trebuie”.
 
 
Primarul oraşului Portland din statul american Oregon Ted Wheeler  i-a răspuns lui Trump într-un intervoiu acordat CNN spunând că treaba sa este să aibă o prezenâă discretă pentru a se concentra pe menţinerea siguranţei publice în comunitatea sa.
 
Wheeler a spus că atitudinea preşedintelui nu e deloc constructivă, întrucât „Situaţia e una instabilă şi poate deveni ameninţătoare, or punând paie pe foc nu contribuie cu nimic şi nu susţine eforturile de la faţa locului”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: