Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10% în ultima lună

Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10% în ultima lună

Consilierii electorali l-au avertizat pe preşedintele american Donald Trump că pierde teren în faţa lui Joe Biden, candidatul Partidului Democrat pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie. FOTO EPA-EFE

Popularitatea preşedintelui SUA, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemie şi al protestelor izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd, conform unui sondaj efectuat de Institutul Gallup.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% în ultima lună, iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%.
 
Furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie şi faţă de nedreptăţile rasiale reprezintă "o provocare semnificativă" pentru preşedintele Donald Trump, după cum menţionează sursa citată.
 
În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%.
 
În materie de politici economice, Donald Trump are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie.
 
În ceea ce priveşte modul în care a fost gestionată pandemia, doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de preşedintele Donald Trump, comparativ cu 50% în aprilie.
 
Sondajul a fost efectuat de Institutul Gallup în intervalul 28 mai - 4 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.034 de persoane.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările