Pompeo spune că SUA ar putea relaxa relaţia cu Iranul pentru combaterea COVID-19

Pompeo spune că SUA ar putea relaxa relaţia cu Iranul pentru combaterea COVID-19

Mike Pompeo a făcut câteva afirmaţii surprinzătoare

Secretarul american de Stat Mike Pompeo a evocat marţi posibilitatea ca Statele Unite să analizeze atenuarea sancţiunilor impuse Iranului şi altor ţări, pentru a ajuta la combaterea epidemiei de coronavirus, dar nu au fost oferite semne concrete să intenţionează să facă acest lucru, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comentariul indică o schimbare de ton din partea Departamentului de Stat, care este criticat pentru atitudinea dură adoptată în privinţa sancţiunilor, chiar şi după apelul secretarului general al ONU de a relaxa sancţiunile economice.

Pompeo a spus reporterilor că produsele umanitare şi medicale sunt exceptate de la sancţiuninile reimpuse de Washinbton Teheranului după retragerea SUA din acordul nuclear multilateral convenit în 2015 cu Iranul.

Cu toarte acestea, sancţiunile americane descurajează multe companii să comercializeze cu Iranul produse cu scop umanitar. Iranul este printre ţările cele mai afectate de epidemie.

Întrebat dacă se va ajunge într-un moment în care Statele Unite şi-ar putea reevalua poziţia faţă de relaxarea sancţiunilor, Pompeo a spus într-o conferinţă de presă: ”Evaluăm în mod constant toate politicile noastre, aşa că răspunsul este - le vom regândi vreodată? – Desigur”.

Întrebat despre acest lucru pe 20 martie, Pompeo a spus doar că sancţiunile americane nu se aplică produselor medicale sau altor produse cu scop umanitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: