Poliţia din statul Tennessee a găsit 150 de copii dispăruţi într-una din cele mai ample operaţiuni de acest fel

Poliţia din statul Tennessee a găsit 150 de copii dispăruţi într-una din cele mai ample operaţiuni de acest fel

FOTO SHUTTERSTOCK

Autorităţile dinTennessee au găsit 150 de copii şi adolescenţi daţi dispăruţi, într-o operaţiune care a demarat anul trecut şi care s-a desfăşurat pe întreg teritoriul statului american, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei operaţiuni începute în toamna anului trecut, care a implicat mai multe structuri de aplicare a legii şi un organism care luptă împotriva exploatării copiilor, au fost identificaţi 240 de copii dispăruţi în statul Tennessee.
 
Eforturile de recuperare au început în luna ianuarie - 150 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, au fost găsiţi în raiduri-fulger desfăşurate pe parcursul a două luni şi au fost făcute mai multe arestări.
 
Cinci dintre copii erau victime ale traficului de persoane, iar unul a fost salvat într-un dosar de răpire.
 
"Sper că această operaţiune va schimba cursul vieţii acestor 150 de tineri şi le va oferi oportunităţile pe care le merită orice copil", a declarat Tyreece Miller, unul dintre conducătorii investigaţiei.
 
Acţiunile de căutare vor continua în cazul celorlalţi 90 de copii care încă nu au fost găsiţi, a declarat biroul de investigaţii din Tennessee.
 
Circumstanţele în care au fost găsiţi sunt diferite, de la copii care au plecat de acasă sau cei care locuiau cu alţi membri ai familiei la cei care au fost victimele abuzurilor sau exploatării.
 
Pe tot parcursul anului 2020 au fost recuperaţi 387 de copii în statul Tennessee.
 
Misiunea de recuperare este una din cele mai ample desfăşurate la nivel de stat şi alte asemenea misuni sunt plănuite în alte state americane, între care Ohio, Virginia, Indiana şi Georgia.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările