Aeroportul Internaţional din Los Angeles a fost evacuat din cauza unui incident de securitate. Alerta s-a dovedit falsă, poliţia arestând un bărbat costumat în Zorro

Aeroportul Internaţional din Los Angeles a fost evacuat din cauza unui incident de securitate. Alerta s-a dovedit falsă, poliţia arestând un bărbat costumat în Zorro

Mai mulţi oameni se află pe pista aeroportului

Sute de oameni au fost evacuaţi de pe aerorportul internaţional din Los Angeles, iar poliţia investighează informaţii neconfirmate că acolo s-ar fi tras focuri de armă, scrie Reuters. Pe reţelele sociale, martori susţin că s-ar fi auzit focuri de armă trase pe aeroport. Poliţia din Los Angeles a anunţat că presupusele împuşcături auzite de pasageri sunt doar zgomote puternice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia a arestat un bărbat costumat în Zorro 
 
Un bărbat în costum de Zorro, având asupra lui o sabie de plastic,  a fost arestat pe aeroportul din Los Angeles în urma unei alerte false privind posibile focuri de armă în cursul nopţii de duminică spre luni, autoritatea aeroportuară confirmând reînceperea operaţiunilor după ce toate terminalele au fost percheziţionate şi declarate sigure, informează AFP.
 
Informaţiile privind focuri de armă la aeroportului din Los Angeles s-au dovedit a fi doar zgomote puternice. Nu au existat focuri de armă, nici răniţi. Ancheta continuă pentru localizarea sursei' acestor zgomote, a scris pe contul de Twitter un purtător de cuvânt al poliţiei din metropola californiană, Andy Neiman.
 
Administraţia aeroportului din Los Angeles a precizat, tot pe Twitter, că „un individ costumat în Zorro a fost reţinut de poliţie“ şi că mai multe terminale au fost percheziţionate, declarate sigure şi apoi redeschise.
 
 
Administraţia anunţase anterior că sectoarele de plecări şi sosiri ale terminalului central fuseseră închise.
 
Un ordin de menţinere la sol a avioanelor în direcţia Los Angeles a fost ridicat, mai vizând doar zborurile aflate „la cel mult o oră de LAX“, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al FAA.

 

 

Un incident de securitate ar fi avut totuşi loc, pentru că oamenii şi forţele de securitate de pe aeroport se precipitau spre ieşire. Pe pistă se află sute de oameni.
 
Potrivit informaţiilor disponibile pe Twitter, unde a fost postat şi un video, incidentul pare să fi avut loc în interiorul terminalului 8 al aeroportului.
 
Poliţia a primit mai multe apeluri la 911, dar nu are nici o dovada până acum că un trăgător s-ar afla pe aeroport, sau răniţi.
 
Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a emis un ordin de oprire la sol a aeronavelor până la ora locală 22:00. Autorităţile a închis la aeroportul şi traficul.
 
Mai multe zboruri au fost redirecţionate spre aterizare spre alte aeroporturi, momentan, traficul aerian fiind suspendat.
 
Confuzia şi hoasul s-a instalat în terminale. Departamentul de pompieri din Los Angeles a transmis că "nici un incident semnificativ" nu a fost încă depistat.  Panica s-a răspândit rapid, unii pasageri s-au baricadat în cafenele şi restaurantele din complex. Mai multe persoane s-au baricadat în toaletele din terminalul 6, iar martorii susţin că au auzit focuri de armă în terminalele 1,5 şi 7. 
 
Poliţiştii americani verifică situaţia din interiorul aeroportului, iar măsuri de precauţie au fost luate pentru a asigura siguraţa publicului.
 
Alţi martori au postat pe reţelele sociale că ar fi vorba de o alarmă falsă, deoarece presupusele împuşcături şi potenţiale victime nu au fost depistate până în prezent.
 
Poliţia din Los Angeles afirmă că din secvenţele video de pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles ar indica zgomote puternice, nu focuri de armă, dar investigaţie continuă pentru a se localiza sursa.
 
Toate persoanele care au fost evacuate după alerta falsă de securitate trebuie să treacă din nou prin filtrele de securitate.
 
Imaginile de pe reţelele de socializare arată bagajele abandonate în sălile de aşteptare, precum şi pasagerii evacuaţi din avioane pe pista aeroportului LAX.
 
Incidentul are loc la doar două săptămâni după ce o alertă similară a determinat evacuarea aeroportului JFK din New York.
 
Ştire în curs de actualizare
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările